Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Με έξωση και κλείσιμο απειλείται το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω


Σε νέες κινητοποιήσεις καλεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω που απειλείται με κλείσιμο καθώς υπάρχει κίνδυνος έξωσης μετά από αγωγή που έγινε από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου προς τον Δήμο.

Την Τρίτη 17 Μάη συγκέντρωση στο Εφετείο όπου θα γίνει η εκδίκαση και την Τετάρτη 18 Μάη στις 7:00 μ.μ. στη συγκέντρωση που θα γίνει στη συμβολή Ιεράς Οδού και Θηβών.

Οπως τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, «είναι απαράδεκτο το 2022 να διεκδικούμε κάτι που έπρεπε να είναι δεδομένο. Σχολική στέγη για το 9ο Δημοτικό Σχολείο. 

Μόλις την περασμένη Πέμπτη, μας έγινε γνωστό ότι το σχολείο ενδέχεται να κλείσει έως τις 15/05 εν ώρα λειτουργίας του και μπροστά στα παιδιά. Κάτω τα χέρια σας από το σχολείο μας! Δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση να γίνει πράξη η έξωση και θα πάρουμε ό,τι μέτρα χρειάζονται για να τη σταματήσουμε!

Ο δήμος Αιγάλεω να αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τη συνέχιση της λειτουργίας του 9ου Δημοτικού Σχολείου στον συγκεκριμένο χώρο. Να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον χαρακτηρισμό και τη μη έξωση από το κτίριο με κάθε κόστος! Να σταματήσουν να μας λένε για δικαστικές αποφάσεις και τον νόμο.

Δεν αποδεχόμαστε αποφάσεις που πετάνε στον δρόμο τα παιδιά μας δίχως να υπολογίζουν τίποτα. Να πάρουν επιτέλους θέση το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση. Να απαντήσουν στα αιτήματά μας καθώς και στις Ερωτήσεις που τους έχουν γίνει στη Βουλή. Εχουν όλοι τους τεράστιες ευθύνες».

Επίσης, την αντίθεσή τους στο κλείσιμο του σχολείου και τη στήριξή τους στον αγώνα του Συλλόγου Γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου εκφράζουν ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αιγάλεω (μέλος ΟΓΕ), το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω – Χαϊδαρίου – Αγίας Βαρβάρας, το Παράρτημα Αιγάλεω του ΕΣΥΝ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πρόοδος», όπως και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω και ο Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω.

Ανακοίνωση-Κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!!

ΚΑΛΕΣΜΑ 
Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω είναι το μοναδικό σχολείο του Αιγάλεω που στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο, το οποίο ανήκει σε ιδιώτες και όχι στο Δήμο. Εδώ και λίγους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία για την έξωση του Σχολείου μας από το συγκεκριμένο κτίριο (επί της οδού Σαλαμίνος 10), ενώ στις αρχές Μαρτίου η υπόθεση εκδικάζεται στο Εφετείο με ορατό τον κίνδυνο να αποδοθεί το κτίριο στους ιδιοκτήτες σημαίνοντας τη διάλυση του σχολείου μας και το διασκορπισμό των μαθητών σε άλλα, όμορα ή πιο μακρινά, σχολεία.

Τα παιδιά μας κινδυνεύουν να πεταχτούν στον δρόμο ακόμα και μέσα σε αυτή τη χρονιά!

Την ίδια στιγμή, λόγω της διαμάχης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι αναγκαίες επισκευές των επικίνδυνων ζημιών που υπάρχουν στο γερασμένο κτίριο του σχολείου (σπασμένα τζάμια, πτώση σοβάδων, ετοιμόρροποι τοίχοι) αναβάλλονται επ’ αόριστον και οι γονείς γινόμαστε διαρκώς μπαλάκι μεταξύ Δήμου και ιδιοκτητών, σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι για το ποιος πρέπει να αναλάβει το κόστος των επισκευών. Δεν πάει άλλο! Δε δεχόμαστε να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες των παιδιών μας ως κόστος.

Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

  • ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ στο πρόβλημα της στέγασης του 9ου Δημοτικού Σχολείου. 
  • ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ για τα παιδιά μας. 
  • Καμία συγχώνευση με κοντινό ή άλλο σχολείο! Φτάνει το στρίμωγμα! Φτάνουν οι τάξεις κλουβιά! Φτάνουν οι συγχωνεύσεις που έχουν ήδη γίνει σε άλλα σχολεία του Δήμου μας. 
  • Καμιά μετεγκατάσταση σε σχολείο μακριά από την γειτονιά μας. Δεν θα δεχτούμε τα παιδιά μας-μαθητές Δημοτικού να διανύουν μεγάλες αποστάσεις! 
  • Να στεγαστεί το σχολείο μας σε σύγχρονο και ασφαλές κτίριο με ευθύνη του Δήμου. Να εγγυηθεί το Υπουργείο Παιδείας τη λειτουργία του, χωρίς περικοπές σε τάξεις πληροφορικής, εργαστήρια και αίθουσα εκδηλώσεων.

Το κλείσιμο του 9ου Δημοτικού Σχολείου μας αφορά όλους!

Καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής, σωματεία, ενώσεις, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας, να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες μας και τον αγώνα μας ενάντια στο κλείσιμο του 9ου δημοτικού σχολείου!

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: