Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Αγρίνιο: Καταδίκη 9 μαθητών για καταλήψεις στο σχολείο τους το 2020


Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα εννέα μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου, οι οποίοι κατηγορούνταν για συμμετοχή τους στις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο τον Οκτώβριο του 2020.

Ποινές επιβλήθηκαν από το Δικαστήριο Ανηλίκων στους εννέα μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου για τις καταλήψεις του 2020.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς ήταν η πρώτη φορά που μαθητές στο Αγρίνιο κάθονται στο εδώλιο για κατάληψη σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δικαστήριο Ανηλίκων του Αγρινίου, επέβαλε στους μαθητές που κατηγορούνταν για την κατάληψη του σχολείου τους, για μια μέρα, τον Οκτώβριο του 2020, την ποινή της επίπληξης αλλά και της επίβλεψης της επιμέλειας από Επιμελήτρια της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Η διεύθυνση, τότε, είχε κατονομάσει συγκεκριμένους μαθητές και η δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα. Σήμερα, στις δικαστικές αίθουσες η στάση της διευθύντριας δεν άλλαξε. Κατονόμασε στο δικαστήριο τα ίδια άτομα και ήταν η κατάθεσή της που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο για την ποινή των μαθητών.

Σημειωτέον ότι η υποδιευθύντρια του σχολείου όσο και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων δεν κατονόμασαν μαθητές ενώ συνήγοροι των κατηγορούμενων, από μεριάς τους υποστήριξαν πως δεν αποδείχτηκε η εμπλοκή κάποιων εκ των μαθητών στην κατάληψη.

Στο χώρο των δικαστηρίων, τέλος, βρέθηκαν γονείς και μαθητές ώστε να εκδηλώσουν την συμπαράσταση τους στους νεαρούς.

https://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: