Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Κινητοποίηση την 1η Ιουνίου για το ΘΕΠΑΝ των κατοίκων του Ελευθερίου Κορδελιού (βίντεο)


Με αυτή την ανυπόστατη συμβολαιογραφική δήλωση, η οποία κατατέθηκε και στο κτηματολόγιο, η εκκλησία διεκδικεί το πάρκο ΘΕΠΑΝ (τα παλαιά κοιμητήρια) στο Ελευθέριο-Κορδελιό.


Όμως το πάρκο ανήκει στο Δήμο, όπως επιβεβαιώνουν και οι νόμοι περί κοιμητηρίων αλλά και έγγραφο της Διεύθυνσης Γεωργίας.

Η πρόσφατη αξία του ακινήτου, από εκτιμητή, είναι επτά εκατομμύρια ευρώ.

Η Δημοτική Αρχή, δεχόμενη αφόρητες πιέσεις εκ μέρους του Μητροπολίτη, κωλυσιεργεί με διάφορες προφάσεις να πάρει τον τίτλο κυριότητας του Πάρκου από την Διεύθυνση Γεωργίας και να καταθέσει ένσταση στο κτηματολόγιο ενώ γνωρίζει ότι αν παρέλθει η ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2022 θα κριθούμε εκπρόθεσμοι και η δημοτική περιουσία θα χαθεί.

Εμείς οι κάτοικοι ανησυχούμε και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δικό μας πάρκο. Γι’ αυτό και την 1η Ιουνίου θα συγκεντρωθούμε για να απαιτήσουμε από τη Δημοτική Αρχή να ενεργήσει τάχιστα και να διασφαλίσει την περιουσία του Δήμου. Έστω και την τελευταία στιγμή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Από Άρης Μπιτσώρης

Ο  Άρης Μπιτσώρης, που είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και μέλος των «Ενεργών Πολιτών Ελευθερίου Κορδελιού» μιλώντας στο GRTimes, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις κινήσεις που γίνονται προκειμένου να πιεστεί η διοίκηση του δήμου για την εξασφάλιση της δημοτικής περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom