Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Η Ελλάδα έκλεισε τον εναέριο χώρο της για πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών


Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελλάδα κλείνει τον εναέριο χώρο της για τη Ρωσία Notam με την οποία απαγορεύει τις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Ελλάδας εξέδωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (28.02.2022) η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και αυτό στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η notam της ΥΠΑ αναφέρει ότι για τους επόμενους τρεις μήνες απαγορεύονται οι πτώσεις αεροσκαφών της Ρωσίας από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και αυτό εξαιτίας των ευρωπαϊκών κυρώσεων που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, 5η μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

Με την απόφαση, αεροπλάνα που ανήκουν σε Ρώσους, ρωσικές εταιρίες ή τελούν υπό ρωσικό έλεγχο, μεταξύ αυτών και ιδιωτικά τζετ, δεν μπορούν να προσγειωθούν, να απογειωθούν, να εισέρχονται και να πραγματοποιούν διελεύσεις στον εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Εξαιρούνται οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, νοσοκομειακές πτήσεις και πτήσεις για σκοπούς έρευνας και διάσωσης, καθώς και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Η ανακοίνωση της ΥΠΑ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει ότι εκδόθηκε αεροπορική οδηγία (notam), για την απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας. Η αεροπορική οδηγία για την απαγόρευση χρήσης του Εθνικού Εναέριου Χώρου Ελλάδος από αερομεταφορείς Ρωσίας εφαρμόζεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει τον εναέριο χώρο της για την Ρωσική Ομοσπονδία.

Ειδικότερα η notam προβλέπει τα ακόλουθα:

  • Αεροσκάφη Ρωσικής ιδιοκτησίας, Ρωσικών αεροπορικών εταιρειών (AOC) ή Ρωσικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ απαγορεύεται να προσγειωθούν, να απογειωθούν, να εισέρχονται και να πραγματοποιούν διελεύσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.
  • Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, νοσοκομειακές πτήσεις και πτήσεις για σκοπούς έρευνας και διάσωσης κατόπιν έγκρισης της Ελληνικής κυβέρνησης καθώς και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 
  • Η notam θα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει ήδη από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.  

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom