Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Στα πέναλτι (5 - 3) πήρε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ, κανονικός αγώνας 2 - 1 (βίντεο)


Ο ΠΑΟΚ που μετά από 120' αγώνα πήρε στα πέναλτι την πρόκριση συνεχίζει στους "16" του Europa Conference League και παραμένει η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 τη Μίντιλαντ με το ματς να πηγαίνει στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 5 - 3 και έσπασε την κατάρα των αποκλεισμών στα πέναλτι και προκρίθηκε στους "16" του Europa Conference League και θα αγωνιστεί μετά από 48 χρόνια ξανά μήνα Μάρτιο στην Ευρώπη.

Με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε σχέση με το πρώτο ματς στη Δανία και την ήττα με 1-0. Αρχικά αντί του τραυματία Άκπομ έβαλε τον Τσόλακ και από εκεί και πέρα επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Κούρτιτς που δεν είχε παίξει στο πρώτο παιχνίδι, έβαλε τον Βιεϊρίνια αντί του Σίντκλεϊ και επέλεξε τον Μπίσεσβαρ αντί του Μιτρίτσα.

Η ενδεκάδα του Ρουμάνου αποτελούνταν από τους: Πασχαλάκη, Λύρατζή, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρα, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς και Τσόλακ. Με τον Λουτσέσκου να πηγαίνει με τους έμπειρους ποδοσφαιριστές του στη μάχη της πρόκρισης.

Αλλαγές είχε και η ενδεκάδα της Μίντιλαντ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Εκτός ήταν ο Ντάλσγκααρντ και ο Ντιρ με τους Τιχόσεν και Παουλίνιο να παίρνουν τη θέση τους.

Σε έξι λεπτά βρήκε σκορ πρόκρισης

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, άντεξε στην πίεση της Μίντιλαντ που προσπάθησε όπως και στη Δανία να πιέσει τους γηπεδούχους αρκετά ψηλα. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 10' με τον Μπίσεσβαρ αλλά ο Όλαφσον είπε όχι. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Σίστο στο 18' να βγαίνει στην αντεπίθεση, να κάνει το σουτ και τον Πασχαλάκη να αποκρούει σωτήρια.

Το 1-0 με το οποίο ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα το βρήκε ο ΠΑΟΚ στο 20' όταν σε μια βαθιά μπαλιά από τα δεξιά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ζουνίνιο, ο Τσόλακ κυνήγησε τη φάση, πρόλαβε τη μπάλα, έκανε το πλασέ με τον Όλαφσον να διώχνει. Ο Κροάτης αν και πεσμένος είδε τη μπάλα μπροστά του, την πάσαρε στον επερχόμενο Ζίβκοβιτς ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στα δίχτυα με το αριστερό.

Ο ΠΑΟΚ είχε το μομέντουμ στην αναμέτρηση. Συνέχισε να πιέζει και έξι λεπτά αργότερα έφτασε σε σκορ πρόκρισης με τον αρχηγό του να πετυχαίναι ένα πανέμορφο γκολ. 

Η άμυνα της Μίντιλαντ δεν έδιωξε καλά, ο Βιεϊρίνια που είχε ανέβει έγινε κάτοχος της και έκανε ένα απίστευτο σουτ με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα του Όλαφσον για να γράψει το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει ένα ακόμη γκολ που θα της έδινε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα και είχε μια εξαιρετική ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ να μπαίνει από τα αριστερά και να σουτάρει με τον Όλαφσον να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Άλλαξε τα πάντα ο Χένρικσεν

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους στην Τούμπα ο τεχνικός των Δανών, Μπο Χένρικσεν άλλαξε τα πάντα, καθώς προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές και μάλιστα μία σε κάθε γραμμή προκειμένου η ομάδα του να γίνει καλύτερη. 

Η είσοδος των Χεγκ, Μέγερ ήταν καταλυτική ώστε οι Δανοί να παίξουν καλύτερα και να αρχίσουν να απειλούν περισσότερο τον ΠΑΟΚ ψάχνοντας το γκολ που θα τους διατηρούσε "ζωντανούς".

Ο Χεγκ αν και στόπερ ήταν αυτός που έκανε άνω κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ σε τρεις φάσεις. Αρχικά ο Πασχαλάκης του είπε όχι στις δύο πρώτες αλλά στο 81' ο αμυντικός της Μίντιλαντ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από σέντρα του Μέγερ μείωσε σε 2-1 και πέτυχε το τέρμα που έστελνε το ματς στην παράταση.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ αν και έδειξε να μην έχει πρόβλημα στο πρώτο κομμάτι του δευτέρου μέρους από το 70' και μετά και μετά τις αλλαγές των Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνα που έδωσαν τις θέσεις τους στον Μιτρίτσα και τον Σίντκλεϊ έδειξε να μην είναι το ίδιο καλός όσο στο 45λεπτο.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Λουτσέσκου δεν είχε κάποια καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, τέτοια ώστε να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι μετά τη μείωση του σκορ, στο επόμενο λεπτό είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Σβιατσένκο.

Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα κι έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Ο Τσόλακ

1-0 Ο Μέγερ εκτέλεσε το έπιασε ο Πασχαλάκης

2-0 Σίντκλεϊ

2-1 Ο Άντερσεν

3-1 Ο Σβαμπ

3-2 Ο Ντιρ

4-2 Ο Μιτρίτσα

4-3 Ο Λιντ

5-3 Ο Κούρτιτς

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (71' Σίντκλεϊ), Τσίγγαρας (90' Σοάρες), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (104' Σβαμπ), Αουγκούστο (74' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (71' Μιτρίτσα), Τσόλακ.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Όλαφσον, Τίχοσεν, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (46' Χεγκ), Άντερσον, Παουλίνιο (46' Ντιρ), Σίστο (46' Μέγερ), Ονιεντίκα, Εβάντερ, Ίσακσεν (99' Τσαρλς), Μπρουμάντο (73' Λιντ).

https://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom