Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Τάδε έφη Πορτοσάλτε: Βενζίνη βάζουν «οι παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας», όχι «ο άνθρωπος των 500 ευρώ»! (βίντεο)


Μην μείνετε μόνο στην ανοησία που είπε ο Πορτοσάλτε για τη βενζίνη. Δώστε βάση στην έκφραση «παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας» (βίντεο) κι αναρωτηθείτε ποιοι τελικά είναι παράσιτα.

Αδιανόητο φαίνεται στον Πορτοσάλτε πως ένας άνθρωπος που έχει εισόδημα 500 ευρώ το μήνα βάζει βενζίνη. Λογικά, αν μπορούμε να «διαβάσουμε» το μυαλό του Πορτοσάλτε (πράγμα δύσκολο), αυτό σημαίνει ότι έχει την εκτίμηση ότι ο ίδιος άνθρωπος δεν μπορεί να έχει ούτε αυτοκίνητο, ούτε καν ένα μηχανάκι. 

«Βενζίνη όμως δεν πάει να την βάλει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Η βενζίνη, για την οποία διαμαρτυρόμαστε στα 2 ευρώ την βάζουν οι παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας», δήλωσε ο τύπος και συμπλήρωσε: «Καύσιμα δεν βάζει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Δεν μπορεί να βάλει, δυστυχώς δεν μπορεί να βάλει ο συνταξιούχος των 500 ευρώ. Δεν μπορεί. Παίρνει λεωφορείο, δεν μπορεί να μετακινηθεί σαν κι εμάς με το αυτοκίνητο ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Η μάνα μου η συγχωρεμένη που έπαιρνε σύνταξη 500 ευρώ δεν είχε αυτοκίνητο. Πώς να το πω δηλαδή;».

Σας παρακαλούμε μην μείνετε μόνο στην ανοησία που είπε ο Πορτοσάλτε για τη βενζίνη (διαβάστε παρακάτω και θα διαπιστώσετε ότι είναι προέκταση δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού της κυβερνήσεως, Θ. Σκυλακάκη).

Ας παρατηρήσουμε την έκφραση «παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας» (που βάζουν βενζίνη). Εύκολα  μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι οι άνθρωποι που έχουν εισόδημα 500 ευρώ, για τον Πορτοσάλτε, δεν είναι «παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας». Το καταγράφουμε χωρίς να ανοίξουμε συζήτηση για την αντίθεση «παραγωγικών μονάδων» και παρασίτων μέσα στην κοινωνία.

Κατά τη δική μας εκτίμηση, βέβαια, «παραγωγική μονάδα» είναι οι εκατομμύρια εργαζόμενοι που ζούνε με τον μισθό τους και παράγουν τον πλούτο της κοινωνίας. Ξέρουμε, με κάτι τέτοια κομμουνιστικά οι Πορτοσάλτε παίρνουν ένα συγκεκριμένο αναγνωρίσιμο ύφος, οπότε ας σταματήσουμε εδώ για να μην ζορίζονται. 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις


Ας θυμηθούμε τώρα τι είπε αυτός ο «άριστος» αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών του Μητσοτάκη, ο Θ. Σκυλακάκης κι έδωσε έμπνευση στον Πορτοσάλτε. 

«…το κυριότερο όμως είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. H μείωση του θα ήταν ένας αντίστροφος προοδευτικός φόρος. Δηλαδή τι γίνεται;  Τα καύσιμα τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο.  Ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο. Πώς να το κάνουμε; Το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν αυτοκίνητο. Αυτοί δε, που έχουν δύο – τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες φτωχούς της κοινωνίας, θα ωφεληθούν περισσότερο. 

Οπότε θα κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους φαίνεται παράλογο»Τις απίθανες δηλώσεις Σκυλακάκη μπορείτε και να τις ακούσετε εδώ (μετά το 11′.50”).

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom