Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Οργή Μητσοτάκη για τους έλληνες νεκρούς στην Ουκρανία: “Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα”!


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου στην παρακάτω οργισμένη ανάρτηση στο Twitter στην αγγλική γλώσσα για τις απώλειες δέκα Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία: «10 αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα!».

Μέσα σε λίγες ώρες χθες, λόγω των ανελέητων χτυπημάτων από ρωσικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης, 10 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους.

Οι πρώτοι δύο Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την Μαριούπολη και ακόμη έξι Έλληνες τραυματίστηκαν. Λίγη ώρα μετά ακόμη τέσσερις Έλληνες βρέθηκαν νεκροί στο χωριό Μπουγάς, 70 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι ακόμη τέσσερις ομογενείς έπεσαν νεκροί από βολές που εξαπολύθηκαν από αέρος στο χωριό Σαρτανά. Και οι 10 Έλληνες νεκροί, όπως και οι έξι τραυματίες, ήταν άμαχοι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες.

Οργή και από το ΥΠΕΞ: Η Ρωσία να διακόψει τις εγκληματικές επιθέσεις

Με μια σκληρή ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει τις εγκληματικές επιθέσεις.

«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα. Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom