Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Στο 115' ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση, 3 - 1 τον Παναιτωλικό (βίντεο)


Διεξήχθη το απόγευμα η ρεβάνς των "8" του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναιτωλικό στο Γ. Καραϊσκάκης,στην σκιά της 41ης μαύρης επετείου από την τραγωδία της Θύρας 7 στις 8 Φεβρουαρίου του 1981.

Συναισθηματικά φορτισμένη η ατμόσφαιρα καθώς λίγο πριν από το ξεκίνημα του αγώνα, ακούστηκαν τα 21 ονόματα των θυμάτων της Θύρας 7, ενώ έγινε και κατάθεση λουλουδιών από τους παίκτες,που όλοι τους φορούσαν μαύρο περιβραχιόνιο.

Υστέρα από ένα καταπληκτικό αγώνα που η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση, το εισιτήριο για τους "4" του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Ολυμπιακός που νίκησε 3 - 1, ενώ ο Παναιτωλικός έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό αφού έχασε την πρόκριση ένα λεπτό πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα

Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στη συνθεσή τους και τον Παναιτωλικό να έχει το πλεονέκτημα του 2 - 1 από τον πρώτο αγώνα,που όμως το έχασε πολύ νωρίς...

Μόλις στο 6' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ:Ο Φαντιγκά πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα, έγινε αποδέκτης ο Καρβάλιο, ο οποίος τροφοδότησε ξανά τον Φαντιγκά που με πλασέ από τα δεξιά της περιοχής νίκησε τον Ανέστη κάνοντας το 1-0.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφορούσε τη μπάλα και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, αλλά και ο Παναιτωλικός έχοντας χάσει το σκορ πρόκρισης προσπαθούσε να βρει ένα γκολ, στην κόντρα επίθεση, έφτανε κοντά αλλά...

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1 - 0 και να κρατά στα... πόδια του την πρόκριση

Πολύ δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός κλείνοντας τον Ολυμπιακό στην περιοχή ψάχνοντας το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση...

Ο Μαρτίνς βλέποντας τον Παναιτωλικό να υπερέχει προχώτησε σε δύο γρήγορες αλλαγές, με τον Παναιτωλικό να συνεχίζει την πίεση και τον Τζολάκη να αποδεικνύεται σώτήρας σε αρκετές περιπτώσεις...

Στις αλλαγές του Μαρτινς δεν άργησε να απαντήσει ο Αναστασίου επίσης με δύο αλλαγές και το σκηνικό να συνεχίζεται με τους Αγρινιώτες να ψάχνουν το πολυπόθητο γκολ...

Εντυπωσιακό παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Ο Ολυμπιακός για να διασφαλίση την πρόκριση και ο Παναιτωλικός για να πάρει σκορ πρόκρισης.

Στο 85' ο Παναιτωλικός πήρε το προβάδισμα πρόκρισης: Ο Μπαρμπόσα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Καρέλης κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 89' αποβολή του Ντουάρτε με δεύτερη κίτρινη...

Στο 93' ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα: Ο Μασούρας μετά από ασίστ του Ρόνι Λόπες από τα αριστερά κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος στην περιοχή, έκανε το σουτ στην κίνηση και 2 - 1...

Το παιχνίδι πήγε πλέον στην παράταση, όπου ο Παναιτωλικός έπαιζε με 10 παίκτες... και ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 6' της παράτασης ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τικίνιο σηκώθηκε, έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Ολυμπιακός κυνηγούσε το γκολ για να τελειώνει, ενώ ο Παναιτωλικός φάνηκε να προτιμάει τα πέναλτι και... το πρώτο ημίχρονο της παράτασης έληξε με το σκορ να παραμένει 2 - 1.
 
Τα λεπτά κυλούσαν, ίδιο το σκηνικό, με το γκολ να μην έρχεται και την κούραση να βαραίνει τα πόδια των 22 ποδοσφαιριστών.....

Στο 115'  τρίτο γκολ και πρόκριση ο Ολυμπιακός: Ο Ρόνι Λόπες τροφοδότησε τον Μασούρα, ο οποίος πήρε την μπάλα, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 3- 1.

Κρίμα για τον Παναιτωλικό, που έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του κανονικού αγώνα κι όμως ενώ έφτασε τόσο κοντά σε μία ιστορική πρόκριση την έχασε στο προτελευταίο λεπτό του ματς!!!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Παπαδόπουλος, Μπα, Βρουσάι, Κίτσος, Κανέ(66' Μ. Καμαρά), Σουρλής(98' Ανδρούτσος), Φαντιγκά(54' Μασούρας), Καρβάλιο(66' Λόπες), Ονιεκούρου(76' Κούντε), Ελ Αραμπί(54' Τικίνιο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Περέιρα, Βργκοτς, Μαλής, Μπακαδήμας(57' Λάρσον), Νταγκό(90' Τσιγγάρας), Αντούνες(57' Φλόρες), Μεντόσα(82' Μπαρμπόσα), Μάρτενσον(106' Λούι), Ντουάρτε, Καρέλης(90' Χουχούμης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom