Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Jumbo: Τι απαντά για τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας, τους μισθούς και την κυριακάτικη λειτουργία


Σε διευκρινίσεις προχώρησε η εταιρεία Jumbo, με αφορμή τις καταγγελίες που έκαναν Σωματεία για τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας στη μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών και τον σάλο που προκλήθηκε στα social media.

Η Jumbo κάνει λόγο για “μικροπολιτικά παιχνίδια” και διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί ύπαρξης “παράνομων διατάξεων στον Κανονισμό Εργασίας της”, δηλώνοντας ότι “άπασες οι προβλέψεις αυτού συνάδουν με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας”.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην καταγγελία ότι η εταιρεία μπορεί εκτός από παρατηρήσεις και επιπλήξεις να επιβάλει πρόστιμο “στον παραβάτη – εργαζόμενο” αφαιρώντας του μέχρι και το 1/4 του μηνιαίου μισθού του, η Jumbo επισημαίνει πως “όλοι γνωρίζουν ότι, πέραν του εξωφρενικού του ισχυρισμού, κάτι τέτοιο ούτε ισχύει ούτε θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει βάσει του κώδικα αξιών και αρχών της Jumbo”. 

Δηλώνει, επίσης, ότι “ουδέποτε έχει ζητήσει να λειτουργήσουν τα καταστήματά της την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, όπως και να λειτουργούν τις Κυριακές γενικότερα, με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες λειτουργούν οι ανταγωνιστές της”.

Η ανακοίνωση της Jumbo

“Παρά τις αντίξοες συνθήκες η Jumbo συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, μακριά από «μικροπολιτικά παιχνίδια», πιστή στις αρχές και αξίες της, έχοντας ως πολύτιμους συμμάχους της τους πελάτες και τους εργαζομένους της, με τους οποίους έχει, καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας της, αναπτύξει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Η Jumbo διαψεύδει κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς που αναπτύσσονται σε διάφορα συνδικαλιστικά φυλλάδια σχετικά με τη δήθεν ύπαρξη παράνομων διατάξεων στον Κανονισμό Εργασίας της και δηλώνει ότι άπασες οι προβλέψεις αυτού συνάδουν με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας, κάτι αυτονόητο αφού διαφορετικά δεν θα είχαν εγκριθεί από την Πολιτεία.

Ειδικά σε ότι αφορά το φερόμενο δικαίωμα της εταιρείας να περικόπτει το ¼ του μηνιαίου μισθού των εργαζομένων, όλοι γνωρίζουν ότι, πέραν του εξωφρενικού του ισχυρισμού, κάτι τέτοιο ούτε ισχύει ούτε θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει βάσει του κώδικα αξιών και αρχών της Jumbo.

Τέλος, στα πλαίσια της προσπάθειάς της να δοθεί οριστικό τέλος στο πνεύμα παραπληροφόρησης, η Jumbo δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει ζητήσει να λειτουργήσουν τα καταστήματά της την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, όπως και να λειτουργούν τις Κυριακές γενικότερα, με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες λειτουργούν οι ανταγωνιστές της.

Ευχόμεθα σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος”.

Διαβάστε ΕΔΩ τι κατήγγειλε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τα Jumbo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom