Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Απελπισία στην Τουρκία: Πουλάνε ψυγεία και έπιπλα - Βουλευτής Ερντογάν: Οι «κατσαρόλες» ανατρέπουν κυβερνήσεις (βίντεο)


Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά τις μεγάλες απώλειες που καταγράφει η αξία της τουρκικής λίρας.Ο βασικός μισθός έχει φθάσει πλέον στα 185 ευρώ, με τον κόσμο να βρίσκεται σε απόγνωση και σε ορισμένες περιπτώσεις να αναγκάζονται να πουλήσουν ακόμα και τα πράγματα που έχουν στο σπίτι τους για να τα βγάλουν πέρα…

Ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης στην Τουρκία αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι βιώνουν την φτώχεια στο «πετσί» τους. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες και οι μαρτυρίες που κατέγραψε ο τηλεοπτικός σταθμός Fox.

Ένας πατέρας αναγκάζεται να πουλήσει το ψυγείο που έχουν στο σπίτι τους, προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το πως θα ζήσει χωρίς ψυγείο απάντησε πως «δεν πειράζει θα βάζω το τυρί και την ελιά στο παράθυρο μέχρι τον Μάιο, και μετά βλέπουμε».

Ένας άλλος πολίτης – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Fox – αναφέρει ότι πως πούλησε τον καυστήρα του σπιτιού του για να μπορέσει να πληρώσει το νοίκι του και για να καλύψει κάποιες βασικές ανάγκες του: «Θα πουλήσω κάποια έπιπλα μου. Έχω δυο παιδιά, θα χρησιμοποιώ σόμπα», προσθέτει.

Δείτε το ρεπορτάζ του Fox:

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ λίγων ημερών ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι είναι αχάριστοι όσοι λένε ότι ο λαός πεινάει, την ώρα μάλιστα που ο βασικός μισθός έχει πάει από τα 415 στα 185 ευρώ…

Ωστόσο, βουλευτής του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (AKP) ομολογεί πως όντως το πρόβλημα είναι μεγάλο, προειδοποιώντας μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να πέσουν από τις «κατσαρόλες». «Μια σακούλα για βασικά αγαθά γέμιζε με 250 λίρες και σήμερα πληρώνουμε 600-700 λίρες. Υπάρχει πρόβλημα στην αγορά. Όπως έλεγε και ο Ντεμιρέλ, η κατσαρόλα ανατρέπει τις κυβερνήσεις και το ξέρουμε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του AKP, Μουράτ Μπαϊμπατούρ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom