Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Ένστολο κύκλωμα: Το βαθύ λαρύγγι της μαφίας - Οι τρεις επιστολές που αποκάλυψαν τα πάντα (φωτο)


Η προσαγωγή ενός… Γεωργιανού, που ήταν καταζητούμενος Αλβανός, έξω από το σπίτι της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρίας Λεπενιώτη, προέδρου του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής, στο Χαλάνδρι, στις 25 Ιανουαρίου 2021, οδήγησε στην τελική ευθεία τις αστυνομικές έρευνες για την εξάρθρωση της «φάμπρικας» ένστολης διαφθοράς που «ξέπλενε» και «καθάριζε» κακοποιούς με βαριά ποινικά μητρώα.

Τη χαριστική βολή έδωσε ο πραγματικός ή εικονικός άγνωστος πληροφοριοδότης «Γιώργος Παπαδόπουλος», ο οποίος με τρεις επιστολές του, τον Φεβρουάριο, Απρίλιο και Ιούλιο του 2021, έδινε πληροφορίες για τους αρχηγούς του κυκλώματος, τους αστυνομικούς και όσους εμπλέκονταν στο κύκλωμα, με ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις και τηλέφωνα.

Στο Χαλάνδρι

Την ώρα που η αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων βρισκόταν σε εξέλιξη από το 2019, μία προσαγωγή που έκαναν αστυνομικοί της ασφάλειας του σπιτιού της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρίας Λεπενιώτη, άλλαξε τα δεδομένα.

Στις 21:30 το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου 2021 γίνεται η προσαγωγή ενός άνδρα αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε μαζί του ένα ελληνικό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με τα στοιχεία Αλεξέι Τσέτκοβ από το Σουχούμι της Αμπχαζίας, ηλικίας 37 χρόνων, η οποία είχε εκδοθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2020 από το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου. Από τη δακτυλοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι το ίδιο άτομο είχε σημανθεί για υπόθεση ναρκωτικών με τα αλβανικά στοιχεία ταυτότητας Mario L., ηλικίας 40 χρόνων. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει στους αστυνομικούς ότι τα πραγματικά του στοιχεία είναι αυτά με τα οποία είχε σημανθεί και το δελτίο ταυτότητας το είχε προμηθευτεί από την περιοχή της Ομόνοιας αντί 1.000 ευρώ, χωρίς ποτέ να έχει επισκεφθεί το Τ.Α. Ασπροπύργου.

Οι 3 επιστολές

Στις 25 Φεβρουαρίου 2021 έφθασε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανώνυμη επιστολή ενός άγνωστου ή εικονικού πληροφοριοδότη με τα στοιχεία «Γιώργος Παπαδόπουλος», ο οποίος ενημέρωνε αναλυτικά για τη δράση και τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος.

  

«Εδώ και 10 χρόνια μια συμμορία με μπλεγμένους μέσα αστυνόμους, δημοσίους υπαλλήλους, αλλά κυρίως γνωστούς και αγνώστους του κοινού ποινικού δικαίου λυμαίνεται τον τόπο, βγάζοντας με διάφορα κόλπα ταυτότητες και διαβατήρια, σε συνεργασία με βρόμικους της Ασφάλειας, σε διάφορα τμήματα της Αθήνας, αλλά και στην επαρχία», γράφει στον πρόλογό του ο πληροφοριοδότης και συνεχίζει με το «πελατολόγιο»: «Οι πελάτες είναι κυρίως Αλβανοί και Ρώσοι ποινικοί, που έχουν εντάλματα για ναρκωτικά και π……. Αλλοι που έχουν πάρει ταυτότητες είναι τριτοδεύτεροι που δουλεύουν σε νυχτερινά μαγαζιά, μπροστινοί σε εταιρίες με τσιγάρα, βενζινάδικα και αλλού, σε ριχτάδικα μεγάλων επιχειρήσεων, θυγατρικές τους εταιρίες ΙΚΕ, που όταν φαλιρίσουν, άντε να βρεις άνθρωπο για τα χρέη τους».

Οι αρχηγοί

Φερόμενος ως «αρχηγός», σύμφωνα με την επιστολή του, ήταν ένας 62χρονος ομογενής από το Καζακστάν και «υπαρχηγοί» του δύο συμπατριώτες του, 60 και 61 χρόνων αντίστοιχα, για τους οποίους έδινε αναλυτικές πληροφορίες. Το ίδιο έκανε με γυναίκες και άνδρες αστυνομικούς, «ταυτοτητού» και «ταυτοτητάς», όπως τους ανέφερε. Σημειώνεται πως ο 62χρονος φερόμενος «αρχηγός» από το 2019 τα… έσπασε με τον 60χρονο «υπαρχηγό» του και διέκοψαν επικοινωνία τα δύο… ξαδέλφια, φτιάχνοντας δύο «μαγαζιά».

«Κάποια από τα τμήματα Ασφαλείας που χρησιμοποιεί η ομάδα είναι ο Ασπρόπυργος, το Μενίδι, η Ακρόπολη, η Ομόνοια, ο Βύρωνας, το Δίστομο στη Βοιωτία. Εχουν ακόμα και δικούς τους ανθρώπους σε σχολές οδήγησης και υπαλλήλους στο υπουργείο Συγκοινωνιών και βγάζουν και διπλώματα οδήγησης», αναφέρει ο πληροφοριοδότης, γράφοντας στο τέλος «Α.Π., δεν δίνω τα στοιχεία μου για ευνόητους λόγους».

Το «πέσιμο»

Επανέρχεται με νέα επιστολή στις 16 Απριλίου 2021, όπου δίνει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες. «Ο Μ…….. (αρχηγός) εάν τον ψάξετε παλιά έκανε μαστροπείες. Γι’ αυτό βγάζει ταυτότητες κυρίως σε γυναίκες. Εχει βγάλει ταυτότητες σε πολλά μέρη, αλλά τις πιο πολλές τις έχει βγάλει στην Κρήτη και όταν περάσει ο κορονοϊός θα κατέβει πάλι κάτω για ταυτότητες», γράφει ο «Παπαδόπουλος» ή «Α.Π.». Στη συνέχεια περιγράφει ένα «πέσιμο» στο Τ.Α. Ασπροπύργου: «Οταν κάνατε πέσιμο στον Ασπρόπυργο, ο Μ…… (αστυνόμος που συνελήφθη) τους ειδοποίησε όλους μέσω viber, αστυνόμους και μη, όπως και τον Ε….. και τον Μ…… (υπαρχηγός και αρχηγός), γιατί και με τους δύο έκανε δουλειές. Τους είπε ότι το Εσωτερικών ψάχνει πάλι για ταυτότητες και από τότε έκοψαν από τον Ασπρόπυργο, μέχρι να δουν τι θα γίνει».

«Μέσα σε μία ώρα έχουν ανοίξει μερίδες σε όποιον θες και κάνουν ό,τι άλλο θες, όπως εικονικούς γάμους, καρφώνουν ανύπαρκτα παιδιά σε μερίδες και άλλα. Γι’ αυτό παίρνουν καλό μεροκάματο», γράφει ο πληροφοριοδότης και περιγράφει μια αστεία περίπτωση: «Δύο Αλβανοί, 30 και 35 χρόνων, πηγαίνουν και βγάζουν πρώτη φορά ταυτότητα και έχουν για μάρτυρα μαζί τους τον “πατέρα” τους, που είναι Ρομά».

Στον επίλογο αυτής της επιστολής ο πληροφοριοδότης περιγράφει την έκδοση ταυτότητας και το μεγάλο ποσό που δόθηκε γι’ αυτήν: «Για να καταλάβετε για πόσα λεφτά μιλάμε, όπως έμαθα πρόσφατα, αρχές του έτους στο Δίστομο, ο Ε……… (υπαρχηγός) πούλησε μία μερίδα στον Τ……….. (υπαρχηγός) για να βγει μια ταυτότητα σε έναν Ρώσο. Η ταυτότητα γράφει όνομα “Κουνίλoβ” και πήγε 150 χιλιάρικα!!! Μετά την ταυτότητα, ανοίξανε και εταιρία. Εννοείται βέβαια ότι αστυνόμοι και ληξιαρχεία τα πήραν χοντρά».

Εψαχνε… τμήματα

Στην τρίτη επιστολή, στις 12 Ιουλίου 2021, καταλήγει: «Ο Μ…… (αστυνόμος Τ.Α. Ασπροπύργου) παίζει δυνατή μπάλα. Κάπου τον Μάιο μίλησε με τον Ε…… (υπαρχηγό) και τα είπανε. Τους ψάχνει τμήμα στην επαρχία για να πηγαίνουν να βγάζουν ταυτότητες, γιατί τα περισσότερα τμήματα στην Αττική είναι “καμένα” και είπε στον Ε…… ότι ο Αλβανός που πιάστηκε στο Χαλάνδρι έκανε μ…… και είπε ψέματα στους αστυνομικούς ότι και καλά αυτός δεν πήγε ποτέ στον Ασπρόπυργο για την ταυτότητα και ότι την πήρε στην Ομόνοια, και έτσι πονήρεψε εσάς, το Εσωτερικών, και αυτοί ασχολήθηκαν μαζί του. Ακόμη, του είπε ότι το Εσωτερικών τον έχει από πίσω και τον παρακολουθεί, αλλά να μη φοβάται γιατί έχει πλάτες μέσα στο Εσωτερικών και δεν θα έχει πρόβλημα, μάλιστα τον ίδιο τον διοικητή!!!».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom