Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Στην εντατική με πνευμονία ο Χρήστος Σαρτζετάκης, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου νοσηλεύεται από χθες Παρασκευή ο 92χρονος πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, λόγω πνευμονίας από εισρόφηση σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ο κ. Σαρτζετάκης εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη και η κατάστασή του, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, είναι σταθερή.

Η ανακοίνωση του Λαϊκού νοσοκομείου αναφέρει: 
«Ανακοινώνεται ότι από 01/12/2021 νοσηλεύεται στο ΓΝΑ “ΛΑΪΚΟ” ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κος Χρήστος Σαρτζετάκης, λόγω πνευμονίας από εισρόφηση. Από 03/12/2021 νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝΑ “ΛΑΪΚΟ” εξαιτίας οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας. Η κατάστασή του είναι σταθερή».

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης διατέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας την περίοδο 1985 - 1990, ενώ κέρδισε παγκόσμια καταξίωση όταν επιτέλεσε με γενναιότητα το δικαστικό του έργο του στην υπόθεση της δολοφονίας του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη.

Από το 1990 και μετά αποσύρθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη δημόσια ζωή, ωστόσο συνέχισε να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και να δημοσιεύει κείμενα στην ιστοσελίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom