Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Δύσκολη νύχτα στο Μεσολόγγι και σε χωριά του Ξηρομέρου από την κακοκαιρία (βίντεο)


Δύσκολη ήταν η σημερινή νύχτα στο Μεσολόγγι, που πλήττεται από την κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα και οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 50 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια και έχει ενεργήσει σε 20 περιστατικά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο χωριό Καραϊσκάκης του Ξηρομέρου υπερχείλισε ένα χείμαρρος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 15 σπίτια. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανήσυχοι, καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του κεντρικού χειμάρρου, που περνάει μέσα από το χωριό.

Προβλήματα εντοπίζονται και στο χωριό Βασιλόπουλο,στο Ξηρόμερο επίσης, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια, επιχειρήσεις και γεωργικές εκτάσεις.

Σε ανακοίνωση, ο δήμος Ξηρομέρου αναφέρει: «Προσοχή σε όλους τους πολίτες που κινούνται ανάμεσα από Βασιλόπουλο και Καραϊσκάκη και στους δύο οικισμούς. Παρακαλούμε πολύ, να αποφεύγεται η προσέγγιση στο σημείο. 

Ο Δήμος Ξηρομέρου είναι παρών και συνδράμει και αναμένεται και η Πυροσβεστική. Πρώτο μέλημα η ασφάλεια των πολιτών. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία των περιουσιών των συμπολιτών μας».

Σύμφωνα με το messolonghinews.gr, ο κεντρικός δρόμος της Χαριλάου Τρικούπη (από τα δικαστήρια έως το τέλος), οι δρόμοι γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο, η οδός Σωτηροπούλου μπροστά από το δημαρχείο και οι οδοί Λεβίδου και Σπύρου Μουστακλή είναι απροσπέλαστοι.

Δείτε βίντεο από τις πλημμύρες στο Μεσολόγγι που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr:

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τις 18:30 το μεγαλύτερο ύψος βροχής είχε καταγραφεί στον μετεωρολογικό σταθμό του Αιτωλικού και ήταν ίσο με 69 χιλιοστά.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom