Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Λάρισα: Σήμερα στο εδώλιο ο φαντάρος που άφησε την σκοπιά λίγο πριν καταρρεύσει


Σήμερα δικάζεται στο Στρατοδικείο της Λάρισας ο στρατιώτης που αρνήθηκε να συνεχίσει να φυλάει σκοπιά λίγο πριν καταρρεύσει από υπερκόπωση και επέστρεψε στο θάλαμό του επιδιώκοντας την αντικατάστασή του.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η αθώωση του είναι ζήτημα δημοκρατίας»:

Στις 14 Δεκεμβρίου δικάζεται ο στρατιώτης που αρνήθηκε να καταρρεύσει από υπερβολική εξάντληση και να τραυματιστεί στη σκοπιά στη Λάρισα και επέστρεψε στο θάλαμό του επιδιώκοντας την αντικατάστασή του.

Η διαταγή για παραμονή του παράνομη, αφού στρεφόταν δίχως λόγο κατά της σωματικής ακεραιότητας του με συμπτώματα υπερκόπωσης στρατιώτη, αλλά και κατά της ίδιας της υπηρεσίας, αφού, έφυγε λίγο πριν καταρρεύσει και έτσι το στέλεχος αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει και τελικά δεν βρέθηκε η σκοπιά με έναν λιπόθυμο και συνεπώς μη δυνάμενο να την υπηρετήσει στρατιώτη.

Άλλωστε το έννομο αγαθό που προστατεύει το στρατιωτικό ποινικό δίκαιο είναι η στρατιωτική υπηρεσία και όχι η στρατιωτική πειθαρχία (την οποία προστατεύει το πειθαρχικό δίκαιο). Η υπηρεσία προστατεύθηκε από την αντικατάσταση!

Η στρατιωτική πειθαρχία δεν είναι άλλωστε απόλυτη και τυφλή υπακοή δεν οφείλεται.Τα μοντέλα αυτά είναι εντελώς ξεπερασμένα και απάνθρωπα.

Ο πρώην συνάδελφος πρέπει να αθωωθεί! Διαταγή που προσβάλλει δίχως λόγο (αφού μπορούσε να υπάρξει αντικατάσταση) τη σωματική ακεραιότητα αλλά και απειλεί την ίδια τη ζωή του υφιστάμενου δεν είναι δεσμευτική και δημιουργεί ευθύνη του ανώτερου.

Οι φαντάροι και τα στελέχη δεν είναι πράγματα. Δεν υπακούν μηχανικά δεν είναι έρμαια των ανώτερων δεν πεθαίνουν για ένα καπρίτσιο, έχουν τιμή και αξιοπρέπεια.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ο στρατιωτικός εισαγγελέας μετά τη δημοσίευση του περιστατικού από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων άσκησε ποινική δίωξη κατά του στελέχους που διέταξε εκ νέου και εκδικητικά τον στρατιώτη να φυλάξει σκοπιά και αυτός κατέρρευσε με αποτέλεσμα να βρεθεί (ευτυχώς τον άλλαζαν σε 10 λεπτά) αιμόφυρτος και τελικά να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο.

Πραγματικά λοιπόν η υπακοή σε τέτοια διαταγή ενός ανθρώπου με συμπτώματα υπερκόπωσης, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατό του.

Την Τρίτη 14/12 στο στρατοδικείο Λάρισας συγκρούονται δύο κόσμοι: Αυτός της απόλυτης θυσίας και αυθαιρεσίας που δεν συνάδει με το Σύνταγμα τις διεθνείς συνθήκες (π.χ. ΕΣΔΑ), τους κανονισμούς, τον ίδιο τον ανθρώπινο πολιτισμό και αυτός της δημοκρατίας, της αξίας του ανθρώπου και των δικαιωμάτων που δεν σταματούν στις πύλες του στρατοπέδου σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή! 
Όλοι πρέπει να στηρίξουμε με δύναμη τον κατηγορούμενο και την οικογένειά του, το δίκαιο, τον άνθρωπο. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom