Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Σε εξέλιξη έρευνες για νέο κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. - Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» - Πώς «θησαύριζαν»

Εβγαζαν πλαστά έγγραφα σε μετανάστες

Αξιωματικός της Αστυνομίας φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του πολυδαίδαλου κυκλώματος νομιμοποίησης μεταναστών με πλαστά έγγραφα που εξαρθρώνουν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. μετά από ευρεία επιχείρηση που εξαπέλυσαν χθες το πρωί.

του Θεοδόση Π. Πάνου

Συνολικά έχουν προσαχθεί στα γραφεία της Εσωτερικών Υποθέσεων και αναμένεται να συλληφθούν – εάν αυτό δεν έχει συμβεί καθώς η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη – 20 άτομα, οι 10 αστυνομικοί, ανάμεσά τους και ο προαναφερόμενος αξιωματικός που είναι διοικητής σε τμήμα της Αττικής. Οι υπόλοιποι 10 είναι πολίτες, οι περισσότεροι υπάλληλοι σε δήμους και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το κύκλωμα φέρεται να «θησαύριζε» από την παράνομη δραστηριότητα καθώς η «ταρίφα» για τα πλαστά έγγραφα που έδιναν στους μετανάστες έφτανε ακόμα και τις 4.000 ευρώ, καθώς στη συνέχεια με αυτά τα έγγραφα που έφεραν γνήσιες σφραγίδες, εξέδιδαν νόμιμες ταυτότητες, άδειες παραμονής και εργασίας ακόμα και διαβατήρια.

Η μεγάλη έρευνα για το πολυδαίδαλο κύκλωμα ξεκίνησε σταδιακά πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν αστυνομικοί της υπηρεσίας της ΔΙ.ΑΣ. και της Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν ερευνήσει ένα κομμάτι της οργάνωσης και είχαν προχωρήσει σε συλλήψεις, επίσης αστυνομικών.

Πριν από μερικούς μήνες, στα γραφεία των «Αδιάφθορων» έφτασαν νέες πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος με αποτέλεσμα να διεξαχθούν πιο εξειδικευμένες παρακολουθήσεις, τόσο φυσικές όσο και ηλεκτρονικές καθώς μέσω του «κοριού» της ΕΛ.ΑΣ. υπέκλεψαν ακόμα και συνομιλίες των εμπλεκόμενων στην εγκληματική οργάνωση.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. Εκτάκτως στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

https://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom