Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

"Αυτοκτόνησε" ο Παναιτωλικός 2 - 2 με τον Ιωνικό!(φωτο)


O Παναιτωλικός υποδέχτηκε απόψε στο βροχερό Αγρίνιο τον Ιωνικό στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και κατάφερε να ισοφαριστεί στο 90', ενώ είχε προηγηθεί με 2 - 0 και οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες!!!

Το ματς διεξήχθη σχεδόν  καθ' όλη τη διάρκειά του υπό βροχήν σ' ένα φαινομενικά καλό τερέν, όμως σε πολλά σημεία η μπάλα κολλούσε στο νερό δημιουργώντας προβλήματα στην ανάπτυξη των δύο ομάδων, που προέρχονταν από νίκες και ήθελαν σίγουρα να τελειώσουν τον πρώτο γύρο με νίκη και πολύ περισσότερο τους τρεις βαθμούς.

Το τελικό 2 - 2 ίσως αδικεί τον Παναιτωλικό, όμως και η αστοχία, αλλά και τα αμυντικά λάθη πληρώνονται και ο Ιωνικός αν και αγωνίζονταν με 10 παίκτες για μισή ώρα τσίμπησε το βαθμό!

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν και δημιουργούσαν καλές ευκαιρίες, παρά τις αντιξοότητες λόγω της έντονης βροχόπτωσης..

Στο 3' η πρώτη καλή στιγμή για τους Αγρινιώτες: Σουτ εκτός περιοχής από τον Ντουάρτε, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 14' νέα καλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό: Ο Καρέλης έκανε σουτ μέσα από την περιοχή με το αριστερό, αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε.

Στο 21' μεγάλη ευκαιρία για τον Ιωνικό: Ο  Άοσμαν εκτέλεσε από μακριά, ο Μελίσσας δεν μπόρεσε να ελέγξει την μπάλα, όμως ο Ρομαό από κοντά νικήθηκε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ρομαό τράβηξε με το χέρι τον Κορνέλιους στην διεκδίκη της μπάλας:Το εκτέλεσε στο 45' ο Μεντόσα στην αντίθετη γωνία απ' αυτή που έπεσε ο Χουτεσιώτης και 1 - 0.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον Παναιτωλικό να προηγείται 1 - 0 και τους Βαλεριάνο και Ντουάρτε να εισπράττουν από μία κίτρινη κάρτα για κοκορομαχία τους καθώς μετά το γκολ του Παναιτωλικού τα αίματα "άναψαν" για λίγο.... 

Ο Βαλεριάνος έσπρωξε ένα ball boy για να πάρει την μπάλα γρήγορα. Ο Ντουάρτε του ζήτησε τον λόγο και ξέσπασε ένταση ανάμεσα στους παίκτες, ενώ "συμμετείχαν" και οι οπαδοί των γηπεδούχων από την εξέδρα.

Επίσης ο προπονητής τους Ιωνικού Δημήτρης Σπανός ήταν έξαλλος και κατευθύνθηκε προς τον διαιτητή, όμως επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και ηρέμησαν τα πράγματα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, ενώ τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει.... και τα είχε όλα: τρία γκολ, χαμένες ευκαιρίες, αποβολή και ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους στο 90'....

Ο Ιωνικός μπήκε πιο επιθετικά στην προσπάθεια του να ισοφαρίσει, ενώ ο Παναιτωλικός κρατούσε το σκορ και επιχειρούσε με αντεπιθέσεις να βρει ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη.

Ο Αναστασίου στο 60' πέρασε το Βέργο και τον Μπαρμπόσα στο ματς αποσύροντας τους Καρέλη και Μεντόσα... Η είσοδος του Βέργου βοήθησε τον Παναιτωλικό και δημιούργησε ερωτηματικά γιατί δεν ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα....

Στο 63' ο Μελίσσας απέκρουσε δυνατό μακρινό σουτ του Μύγα!

Ο Ιωνικός συνέχισε να πιέζει κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.. αφού γκολ έβαλαν οι γηπεδούχοι!

Στο 68' εκπληκτικό γκολ από τον Ντουάρτε: Ο Παναιτωλικός έφυγε γρήγορα στην κόντρα με τον Βέργο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Ντουάρτε κι αυτός με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2 - 0.

Πολύ γρήγορα όμως ένας πρώην παίκτης του Παναιτωλικού έβαλε ξανά τον Ιωνικό στο παιχνίδι!

Στο 71' ο Άοσμαν εκτέλεσε φάουλ εκτός περιοχής, ο Μελίσσας απέκρουσε προσωρινά, ο Ντάλσιο πήρε το ριμπάουντ και έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. μειώνοντας σε 2 - 1...

Στο 75' ο Ιωνικός έμεινε με 10 παίκτες: Ο Ρομαό που είχε είδε κίτρινη κάρτα από το πέναλτι έσπρωξε τον Βέργο κι έτσι, αντίκρισε και δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 78' παραλίγο τρίτο γκολ για τον Παναιτωλικό: Ο Βέργος πάσαρε όμορφα στον Μόρσεϊ, ο οποίος προσπάθησε να σκάψει την μπάλα, ωστόσο αστόχησε γιατί βρήκε στο χορτάρι κι έμεινε πεσμένος στο έδαφος...

Νέα ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 85': Ο Μόρσεϊ πάτησε και πάλι στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ήταν ξανά άστοχος...

Κι ενώ ο Παναιτωλικός έχανε τις ευκαιρίες ο Ιωνικός βρήκε γκολ και ισοφάρισε στο 90ο λεπτό: Σε μία γρήγορη αντεπίθεση ο Βαφέας, που μόλις είχε μπει στο γήπεδο, έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μελίσσα και 2 - 2!!!

Μόνο ως "αυτοκτονία" του Παναιτωλικού μπορεί να χαρακτηριστεί το τελικό απατέλεσμα,αφού προηγείται από το 68' με 2 - 0 και ο αντίπαλος παίζει από το 75' με 10 παίκτες κι όμως τρώει δύο γκολ εκ των οποίων το ένα στο 90'....

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Χουχούμης, Κορνέλιους, Βργκοτς, Αποστολάκης, Μεντόσα(60' Μπαρμπόσα), Φλόρες, Αντούνες, Μόρσεϊ(88' Τσιγγάρας), Ντουάρτε(83' Λούι), Καρέλης(60' Βέργος).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σάντσες(89' Καμπράλ), Κιάκος(61' Μάναλης), Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Ρομαό, Μύγας, Άοσμαν(94' Γκοτσούλιας), Κάνιας(89' Ματσούκας), Λένις(89' Βαφέας).










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom