Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Προκλητική αποθέωση της ατομικής ευθύνης από το Μαξίμου - «Το τελευταίο μίλι έγινε Γολγοθάς...»

Η Β. Παπαευαγγέλου παραδέχεται αυτό που δεν θέλει να ομολογήσει η κυβέρνηση

Στο αγαπημένο της αφήγημα επιστρέφει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να κρύψει τις ευθύνες της για την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας. «Το τελευταίο μίλι έγινε ατελείωτος Γολγοθάς για την κοινωνία» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που οι αρμόδιοι υπουργοί απαντούν με μισόλογα για το σχέδιο αναχαίτισης της καλπάζουσας πανδημίας, το Μαξίμου, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, επαναφέρει προκλητικά το δόγμα της ατομικής ευθύνης για να δικαιολογηθεί απέναντι στον εφιάλτη που βιώνει η χώρα.

Ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Ρ/Σ Alpha 989, κούνησε το δάχτυλο με θράσος προς όσους είναι ανεμβολίαστοι και δίνουν μάχη για τη ζωή τους, δηλώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι δική τους ευθύνη το «έμφραγμα» στα νοσοκομεία. 

«Αν είχαν εμβολιαστεί όσοι είναι ανεμβολίαστοι, δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση στις εντατικές, τους διασωληνωμένους, τα νοσοκομεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ έσπευσε να... υποσχεθεί ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει το ΕΣΥ που ασφυκτιά όταν... χρειαστεί.

Χαρακτήρισε τη στρατηγική της κυβέρνησης «εξισορροπητική» και απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown, καθώς  «αντίστοιχη είναι η πρακτική που ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη» υπογραμμίζοντας ότι πουθενά δεν ξανακλείνει η οικονομία και η κοινωνία με ποσοστά εμβολιασμού που είναι παρόμοια με τα δικά μας».

«Έχουμε την κοινωνία, την οικονομία, τη ζωή σε λειτουργία στη δημόσια σφαίρα, κάτω από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα, έχουμε σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμού και γι' αυτούς που είναι ανεμβολίαστοι και για την 3η δόση, που βλέπουμε να αποδίδει πολύ σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ανταπεξέλθει στην πίεση που δέχεται και που θα δεχθεί το επόμενο διάστημα, για να αντέξει» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ώρα που ειδικοί, όπως η Βάνα Παπαευαγγέλλου έχουν αρχίσει να μιλούν ανοικτά για αποτυχία της εκστρατείας ενημέρωσης για τον εμβολιασμό.

«Το τελευταίο μίλι έχει γίνει Γολγοθάς»

Σφοδρά πυρά εκτόξευσε από την Κομοτηνή ο Αλέξης Τσίπρας καταλογίζοντας εγκληματικές και τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε σχετικά ότι  δεδομένου ότι η πανδημία υπάρχει εδώ και δύο χρόνια δεν τίθεται ζήτημα αιφνιδιασμού. Σχολίασε ότι «η επί μήνες κεντρικά σχεδιασμένη ρητορική της κυβέρνησης από τον Μάιο και μετά ήταν ότι τελειώσαμε με την πανδημία και ήταν η δεύτερη φορά σε έναν χρόνο που ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι τελειώσαμε και μάλιστα με μια απόλυτη βεβαιότητα ότι όποιος εμβολιάζεται ξεμπέρδεψε». Αναρωτήθηκε «τι μήνυμα έδωσε αυτή η επιπόλαιη στρατηγική τής κυβέρνησης στους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», λέγοντας πως ήταν «ένα μήνυμα χαλαρότητας, ότι ξεμπερδέψαμε, ότι μπορούμε να ζούμε όπως ζούσαμε πριν» και προσέθεσε: «Ποιος δεν θα το ήθελε αυτό; Όμως ήταν λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές παλινωδίες, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε μέσω του Real FM ότι «η οικονομία και η πανδημία είναι δύο πεδία που δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατεί να σχεδιάσει για πάνω από διάστημα μίας εβδομάδας».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εμφανίζει μια διαφορετική πραγματικότητα τονίζοντας ότι «είναι ο άνθρωπος που έχει πει από τις 9 Φεβρουαρίου ότι περπατάμε στο «τελευταίο μίλι», ένα μίλι που έχει γίνει ατελείωτος Γολγοθάς

Κλιμακώνοντας την κριτική του για τη διαχείριση της πανδημίας κατήγγειλε τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία ώστε «να φτιάχνονται τάξεις με 29 παιδιά και μάλιστα με το βαθιά προβληματικό πρωτόκολλο του 50%+1". Κατήγγειλε ότι "ο προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση για το 2022 μειώνει κατά 900 εκ. τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία», ότι «έχουμε 2.500 λιγότερους μόνιμους γιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας σε σχέση με το 2019», ότι «η η κυβέρνηση να αρνείται να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες μέχρι τώρα παραμένουν "καθαρές" από covid περιστατικά», και ότι «δε λειτουργούν πραγματικά οι κινητές μονάδες εμβολιασμού».

Επιμέλεια: Χρήστος Καλλιμάνης

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom