Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά στην Τήνο (βίντεο)


Στο πόδι έχει σηκωθεί ολόκληρο το νησί από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Τήνο.Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, ενώ ο αέρας δυσκολεύει ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστών.

Η φωτιά ξέσπασε στον παραλιακό οικισμό Αγίου Γιάννη Πόρτο, στην Τήνο, με τους ανέμους στην περιοχή να φτάνουν τα 8 μποφόρ.

O αέρας δυσκολεύει πολύ τους πυροσβέστες που επιχειρούν στο σημείο, προσπαθώντας να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Τήνου, Γιάννη Σιώτου, εκκενώνονται τρεις οικισμοί: Της Λυχναυτιάς, το Φερό χωριό και η Αγία Βαρβάρα.

Δείτε βίντεο του cyclades24:

Στην περιοχή επιχειρούν 5 οχήματα με 10 άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου, ιδιωτικά μηχανήματα έργου και αρκετοί εθελοντές.

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλη έκταση και η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη για το νησί της Παναγίας.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι πιθανότατα η φωτιά να ξεκίνησε από κολόνα φωτισμού.

Ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Περιαλης, μίλησαν στο newsit.gr για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί.

“Είναι σε ύφεση, πνέουν όμως ισχυροί βοριάδες. Είμαστε σε συντονισμό με την πολιτική προστασία, η οποία έχει κινητοποιηθεί άμεσα και στέλνουν και οχήματα και πυροσβέστες από Σύρο, Άνδρο και Ραφήνα.

Προληπτικά έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί. Στο Όρος της Τήνου καίει αυτή τη στιγμή” είπε στο newsit.gr ο δήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι η φωτιά “είναι υπό έλεγχο, τώρα έρχονται και ενισχύσεις από Ραφήνα και Άνδρο. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι όσο χρόνια θυμάμαι, είναι η πιο μεγάλη φωτιά στην Τήνο μας. Έκανε πολύ καλή δουλειά το κλιμάκιο με τους πυροσβέστες και τέθηκε υπό έλεγχο. 

Τώρα υπάρχουν μόνο μικρές εστίες και υπάρχει ο φόβος αναζωπύρωσης, είμαστε σε επιφυλακή. Δεν έχουν καεί σπίτια ευτυχώς, αλλά με το πρώτο φως της μέρας θα δούμε τι ζημιές έχουν γίνει. Έχει πέσει λίγο ο αέρας, είναι βοριάς νοτιοανατολικός, ότι χειρότερο για το νησί μας”.

Μήνυμα του 112 στα κινητά των κατοίκων

Οσοι βρίσκονται στην Τήνο πήραν πριν τις 20.00 το βράδυ μήνυμα του 112 στο κινητό τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει ότι ο κόσμος πρέπει να είναι σε ετοιμότητα λόγω της μεγάλης φωτιάς, αν βρίσκεται στις περιοχές Αγία Βαρβάρα, Φέρο και Λυχνάφτια.

Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τη μάχη τους με τις φλόγες.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom