Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Σύνταγμα: Επεισόδια στη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών (φωτο & βίντεο)


Ένταση σημειώθηκε κατά τη λήξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ενάντια στον κορονοϊό, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (24/7) στο Σύνταγμα. Λίγο πριν την αποχώρηση και των τελευταίων συγκεντρωμένων, σημειώθηκαν επεισόδια.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με το OPEN, πέταξαν αντικείμενα στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και εκείνοι απάντησαν με χημικά και κρότου-λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και αύρα που έριξε νερό στους συγκεντρωμένους. 

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και στην Πανεπιστημίου, ενώ σε ορισμένα σημεία οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά και σε κάδους. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή από τις φωτιές και τα χημικά είναι αποπνικτική. 

Δείτε φωτογραφίες:

   

Όπως μετέδωσε το OPEN, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές για τα επεισόδια. 

Στις 21:45 άνοιξαν οι δρόμοι για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε περίπου στις 19.00 το απόγευμα από την Ομόνοια και κατευθύνθηκε με πορεία στην Βουλή. Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονταν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου και τους γύρω δρόμους είχε διακοπεί. Σημειώνεται ότι η εν λόγω συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό έλαβε χώρα σε συνέχεια αντίστοιχων κινητοποιήσεων τις τελευταίες ημέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κατά περιπτώσεις έχουν χαρακτηριστεί από εντάσεις.

Οι συγκεντρωθέντες, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς παρατηρώντας και τις φωτογραφίες των ειδησιογραφικών πρακτορείων, στην πλειονότητα τους φορούν μάσκες και δεν τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Δείτε φωτογραφίες:

 

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom