Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Φωτιά στη Σταμάτα: Καίγονται σπίτια στη Ροδόπολη (φωτο & βίντεο)


Μαίνεται η φωτιά στη Σταμάτα Αττικής, που ξέσπασε περίπου στις 12 το μεσημέρι, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται συνεχώς.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 10 εναέρια μέσα, πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, καθώς επίσης 68 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 22 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Στις εικόνες του newsit.gr, φαίνονται οι φλόγες, που πλέον έχουν περάσει τις μάντρες των σπιτιών και έχουν μπει στις αυλές, με το πύρινο μέτωπο να εξαπλώνεται ραγδαία, ενώ στη Ροδόπολη καίγονται σπίτια.



Ήδη έχει εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, ενώ αστυνομικοί στο Δήμο Διονύσου ζήτησαν από κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ωστόσο, κάποιοι το πράττουν και μόνοι τους, χωρίς κάποια εντολή.


Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, με την κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη. Το κύριο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Διόνυσο και Ροδόπολη, και φτάνει μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου.

Οι καπνοί είναι πυκνοί και έχουν εξαπλωθεί σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Αττικής.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως η οσμή από τον καπνό είναι αισθητή και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα 5 μποφόρ.


Λόγω της φωτιάς υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από την Λ. Δροσιάς – Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.
 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom