Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

17Ν: Αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης - Αίτημα αποφυλάκισης από τον Δημήτρη Κουφοντίνα


Υπό όρους αποφυλακίστηκε χθες Πέμπτη, 29.07.2021, ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της 17 Νοέμβρη από το 1987 μέχρι και την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης το 2002.Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Ηρακλής Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 23 χρόνια, μεταξύ άλλων και για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ενώ σύμφωνα με την δικογραφία, οι δράστες της δολοφονίας ήταν ο ίδιος και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ποιος είναι ο Ηρακλής Κωστάρης

Ο Ηρακλής Κωστάρης είχε συμμετάσχει και σε μια σειρά άλλων κακουργηματικών ενεργειών της 17Ν και ήταν γνωστός ως «Χάρης» ή «Τάκης».

Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα και παρόλο που στην αρχή τηρούσε σκληρή στάση και δεν απολογούνταν, στη συνέχεια αρνήθηκε την συμμετοχή του στην 17 Νοέμβρη.

Στην απολογία του, δε, είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. «Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες», είχε τονίσει τότε.

Από το 2017, όταν συμπλήρωσε τις νόμιμες προϋποθέσεις για ύφ’ όρον απόλυση, είχε υποβάλει σειρά αιτήσεων οι οποίες απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Τα τελευταία χρόνια έπαιρνε τις προβλεπόμενες πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένειά του, ενώ έπαιρνε και εκπαιδευτικές άδειες, καθώς σπούδαζε Πληροφορική.

Τέλος, σημειώνεται πως πριν την αποφυλάκισή του, εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών των φυλακών Κορυδαλλού.

Αίτημα αποφυλάκισης από τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Αίτημα για αποφυλάκιση κατέθεσε ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του ως βασικό στέλεχος στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θεμελιώνει το δικαίωμα υποβολής σχετικού αιτήματος, καθώς συμπληρώνει 19 χρόνια έκτισης της ποινής του.

Θυμίζουμε εδώ πως στις αρχές του έτους ο «Λουκάς» της 17Ν ξεκίνησε απεργία πείνας, ζητώντας να ακυρωθεί η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σημειώνεται επίσης, πως τον περασμένο Μάρτιο απορρίφθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας, αίτημα για διακοπή της έκτισης της ποινής του, λόγω της κατάστασης της υγείας του.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: