Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στον Ερύμανθο Αχαΐας - Εκκενώθηκε οικισμός (βίντεο)


Η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στο χωριό Δροσιά, το οποίο και εκκενώθηκε προληπτικά - Στη μάχη της κατάσβεσης Beriev και δύο Pezetel - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται για την ώρα κατοικημένη περιοχή, καθώς οι άνεμοι πνέουν σε αντίθετη κατεύθυνση, ωστόσο το χωριό Δροσιά, εκκενώθηκε προληπτικά και απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι.

«Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Όσον αφορά στην φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

Επί τόπου επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom