Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Με ευθύνη ιδιωτικής εταιρείας δεν πληρώθηκαν τα αναδρομικά σε 30.000 συνταξιούχους - Χωρίς ρήτρα ποινής (βίντεο)


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΕΦΚΑ ιδιωτική εταιρεία έχει αναλάβει το έργο του επανυπολογισμού των αναδρομικών και δεν παρέδωσε ως όφειλε στην ώρα της το έργο που είχε αναλάβει, με αποτέλεσμα 30.000 συνταξιούχοι να μην έχουν δει ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό τους.

Μάλιστα, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει ρήτρα ποινής για την ανάδοχο εταιρεία σε περίπτωση που δεν παραδώσει ως όφειλε το έργο του επανυπολογισμού των αναδρομικών για το σύνολο των συνταξιούχων που μπορεί να το δικαιούνταν.
 
Περίπου 30 χιλιάδες συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 έχουν μείνει στον «πάγο», καθώς δεν έχουν δει ούτε ευρώ των αναδρομικών στους λογαριασμούς τους(τα οποία σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ θα καταβάλλονταν στις 27 Ιουλίου), με την ευθύνη πλέον να αποδίδεται από τον ΕΦΚΑ σε ιδιωτική εταιρία.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο OPEN o Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, προχώρησε στην παραδοχή ότι ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο του επαναυπολογισμού των αναδρομικών  δεν παρέδωσε ως όφειλε στην ώρα της το έργο που είχε αναλάβει, με αποτέλεσμα 30.000 συνταξιούχοι να έχουν μείνει για την ώρα εκτός.

Ο Όμηρος Τσάπαλος, υποχρεώθηκε να το παραδεχθεί μετά από πιέσεις που δέχθηκε, ομολογώντας, παράλληλα, ότι δεν υπάρχει ρήτρα ποινής για την ανάδοχο εταιρεία σε περίπτωση που δεν παραδώσει ως όφειλε το έργο του επανυπολογισμού των αναδρομικών για το σύνολο των συνταξιούχων που μπορεί να το δικαιούνταν.

Ο Όμηρος Τσάπαλος αποκάλυψε ακόμα ότι ούτε τον Αύγουστο προβλέπεται να πληρωθούν τα αναδρομικά τους και οι 30.000 εργαζόμενοι και προσπάθησε να δικαιολογήσει την ανάδοχο εταιρεία υποστηρίζοντας ότι αυτό το έργο του επαναυπολογισμού γίνεται για πρώτη φορά και τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Ο κ. Τσάπαλος περιέγραψε ποιες είναι οι βασικές περιπτώσεις των συνταξιούχων που δεν πληρώθηκαν. Πρόκειται για τις εξής:

– Περιπτώσεις συντάξεων χηρείας κυρίως για θανόντες που πέθαναν μετά τον Οκτώβριο του 2019– Περιπτώσεις συνταξιούχων που παράλληλα ασκούν και επάγγελμα. Εκεί χρειάζεται ένας έλεγχος για το πόσο καιρό απασχολούνταν και πόσο είναι καθαρά συνταξιούχοι για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και αυτό δεν ήταν εφικτό μέσα στα σφιχτά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί.

– Περιπτώσεις συνταξιούχων που απεβίωσαν ενώ τα περίμεναν και τα αναδρομικά τώρα πρέπει να πάνε στους κληρονόμους

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom