Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Πύρινη κόλαση και δύσκολο βράδυ στην Αχαΐα: «Θα καούν τα σπίτια μας»! (βίντεο)


Μαίνεται η πύρινη κόλαση στην ορεινή Αχαΐα με τον Δήμο Ευρύμανθου εκπέμπει sos και το βράδυ να προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολο.

“Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο και σε πολύ κρίσιμα σημεία” λέει στο tempo24.news ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής ενώ οι κάτοικοι έχουν λάβει μήνυμα εκκένωσης των οικισμών σε Φτέρη και Κάτω Δροσιά και ο δρόμος προς την Άνω Δροσιά έχει αποκλειστεί.

Η πυρκαγιά στον Ερύμανθο καίει ανεξέλεγκτη και 9 χωριά του δήμου είναι αυτή την ώρα σε ετοιμότητα εκκένωσης σύμφωνα με το thebest.Πρόκειται για τα χωριά Σκιαδά, Σταυροδρόμι, Σκούρα και κάποιοι οικισμοί όπως είναι το Ξηροχώρι, οι Μπαράκες, τα Πηγάδια και το Καρπέτα.

Σύμφωνα με τα όσα λένε στο tempo24.news κάτοικοι της περιοχής η φωτιά έχει κάψει σπίτια και στάνες που βρίσκονται στις παρυφές του δάσους, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό τους να είναι ακόμη συγκεχυμένες.

"Η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Πτέρης, δεν ξέρουμε ακόμη τι έχει καεί”, λέει ο Θεόδωρος Μπονάνος που απευθύνει έκκληση οι πολίτες να ακολουθούν τις υποδείξεις των πυροσβεστών.


Συγκλονίζουν οι κάτοικοι της περιοχές καθώς λένε πως προσπαθούν να μετρηθούν μεταξύ τους και να εντοπίσουν όσους δεν βρίσκονται στα σημεία συγκέντρωσης, καθώς υπάρχει κίνδυνος να έχουν παραμένει κάποιοι από αυτούς στις στάνες και στα σπίτια.

Click4moreΦωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώθηκαν Δροσιά και Σκιαδά – Δραματική έκκληση: Καιγόμαστε

Μέχρι να πέσει το φως της ημέρα στο σημείο επιχειρούσαν εναέρια μέσα με τελευταία να αποχωρούν δυο ελικόπτερα. Πλέον το βάρος έχει πέσει στις επίγειες δυνάμεις με την κατάσταση όμως να είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί και τα μέτωπα να πολλαπλασιάζονται από εστίες που αναζωπυρώνονται.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσηςΠάτρα: Εικόνες καταστροφής στην Καρυά – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom