Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Πέθανε ο αθλητικογράφος Γιάννης Λογοθέτης


Πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών ο αθλητικογράφος Γιάννης Λογοθέτης “αφήνοντας την ανεξίτηλη σφραγίδα του στη ‘χρυσή εποχή’ των ραδιοφωνικών μεταδόσεων ποδοσφαιρικών αγώνων και στην αθλητική δημοσιογραφία”.

Η ανακοίνωσή της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ):

Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά τον Γιάννη Λογοθέτη

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη το μέλος της Γιάννη Λογοθέτη, που πέθανε σήμερα, Κυριακή 25/7/21, σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας την ανεξίτηλη σφραγίδα του στη «χρυσή εποχή» των ραδιοφωνικών μεταδόσεων ποδοσφαιρικών αγώνων και στην αθλητική δημοσιογραφία.

Γεννημένος το 1932 στην Αλεξανδρούπολη, σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ. Εργάστηκε στις εφημερίδες Δράσις, Ελεύθερος Λόγος, Βραδυνή, Ελληνικός Βορράς, στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο Γιάννης Λογοθέτης υπήρξε η εμβληματική φωνή της Βόρειας Ελλάδας στους ραδιοφωνικούς δέκτες τις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80 μεταδίδοντας με τον απολύτως προσωπικό τρόπο του τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Θεσσαλονίκης, μέσω της συχνότητας της ΕΡΑ. Τόσο το κοινό όσο και οι παίκτες που μεσουράνησαν στα γήπεδα την περίοδο εκείνη τον είχαν ταυτίσει με την ενημέρωση γύρω από το ποδόσφαιρο, και όλοι αναγνώριζαν το ήθος, την καλλιέργεια, την ευγένεια και την αφοσίωσή του στην αθλητική δημοσιογραφία.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ τον είχε τιμήσει το 2009 για την προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία, στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης «Μπαλαδόροι στα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας, 1950-1979».

Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη το πανάξιο μέλος και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η κηδεία του Γιάννη Λογοθέτη θα γίνει αύριο, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, στις 10.30 π.μ., από τον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom