Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Ολα όσα είπε ο Χαρδαλιάς μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων - Τα έκτακτα μέτρα (βίντεο)


Σε έκτακτες δηλώσεις προχώρησε στις 19:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,μετά την «εκτόξευση» των νέων κρουσμάτων στα 1797 και ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για τα κέντρα διασκέδασης.

Δείτε το βίντεο:

Από 08.07.2021 όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και όλα τα μέτρα προστασίας.

Από την πρώτη παράβαση -και μάλιστα από την επόμενη μέρα- οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται «φάτσα» με την αναστολή λειτουργίας είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε και για βαριά πρόστιμα.

-Με την πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας. -Στη δεύτερη παράβαση 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας. 
-Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας. 

Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό που θα προκύπτει παράβαση (σ.σ. social media, βίντεο και καταγγελίες).

Εκανε επίσης έκκληση για άμεσο εμβολιασμό ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες ενώ τους προέτρεψε να κάνουν τεστ πριν από κοινωνικές δραστηριότητες.«Εμβολιαστείτε άμεσα, ειδικά οι νεότεροι προστατέψτε τους ηλικιωμένους συγγενείς σας και κάντε τακτικά τεστ πριν από δραστηριότητες», τόνισε επίσης.

Όπως είπε από τις 28/6 βλέπουμε αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και αυτή αφορά κυρίως νέους και χώρους διασκέδασης.

Ο ίδιος είπε επίσης πως ιχνηλάτηση δείχνει ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε μικρότερες ηλικίες και μέσο όρο τα 27 έτη. Μόνο σήμερα στο νότιο τομέα Αθηνών, προέκυψε θετικότητα πάνω από 6% στον Άλιμο, με τον κ. Χαρδαλιά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα κέντρα διασκέδασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom