Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Αργολίδα: Δραματικές στιγμές στη Γκάτζια - Η φωτιά απειλεί το χωριό (φωτο)


Σε νέα εντολή για πλήρη εκκένωση του χωριού Γκάτζια προχώρησαν οι αρχές, καθώς πλησιάζει η φωτιά που ξέσπασε στο Αχαρναίο Αργολίδας.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική βρίσκονται στο σημείο και με σειρήνες καλούν τους κατοίκους να εκκένωση το χωριό καθώς κινδυνεύει η ζωή τους. 


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr, η φωτιά είναι προ του χωριού και κινείται με ταχύτητα. Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις πάνω από το χωριό ώστε να την ανακόψουν και να μην προχωρήσει.

Νωρίτερα, ηλικιωμένοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να τους παραλάβει λεωφορείο του Δήμου Επιδαύρου και να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Να προστατεύσουν το χωριό Γκάτζια επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων στη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από το Αραχναίο Αργολίδας το πρωί της Κυριακής.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη λόγω των δυνατών ανέμων και απειλεί το χωριό που νωρίτερα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν λάβει θέσεις σε καίρια σημεία μέσα στο χωριό ώστε να προστατεύσουν τις περιουσίες των κατοίκων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά είναι προ του χωριού και κινείται με ταχύτητα. Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις πάνω από το χωριό ώστε να την ανακόψουν και να μην προχωρήσει.


Δραματικές είναι και οι στιγμές που ζουν οι κάτοικοι του χωριού που ανησυχούν για τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους.

https://www.argolikeseidhseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom