Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Απαγορεύεται; Όχι… Άρα επιτρέπεται!

Το «γαλαζοαίματο» πρωθυπουργικό ζεύγος και το «αυτοκρατορικό» δείπνο σε αρχαιολογικό χώρο Ζώνης Α' απολύτου προστασίας

Απαγορεύεται η δόμηση και οποιαδήποτε άλλη ανθρωπογενής ενέργεια και γενικότερα επιτάσσονται οι υψηλότερου βαθμού περιορισμοί και απαγορεύσεις ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να προστατεύεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Αυτό ισχύει όταν ένας αρχαιολογικός χώρος κατατάσσεται σε Αρχαιολογική Ζώνη Προστασίας Α’.

Στην περίπτωση του Δεσποτικού, το οποίο έχει κηρυχθεί Ζώνη Α΄, αδόμητη, απολύτου Προστασίας, ισχύουν τα παραπάνω. Συγκεκριμένα η Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟ/ΓΔΑ/ΑΡΧ/Α1/Φ21/30758/1878/18-6-2001 – ΦΕΚ 848/Β/4-7-2001 ορίζει ότι: «Οι επιτρεπόμενες εντός της Ζώνης Α΄ Προστασίας Χρήσεις γης είναι η ελεύθερη βοσκή και οι ανοικτές, με αβαθή άροση, καλλιέργειες, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας ΚΑ΄ ΕΠΚΑ. Απαγορεύονται: η διάνοιξη οδών, η αλλοίωση του εδάφους και οποιαδήποτε εργασία δόμησης».

Επομένως, το «γαλαζοαίματο» πρωθυπουργικό ζεύγος καθώς δεν πρόκειται να διανοίξει οδούς, να αλλοιώσει το έδαφος ή να κάνει οποιαδήποτε άλλη εργασία δόμησης,  θεώρησε, ότι στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η φιλελεύθερη αρχή «ό,τι ρητώς δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται»!

 Το γεγονός πως ό,τι επιτρέπεται απαριθμείται αποκλειστικά και είναι η ελεύθερη βοσκή και οι ανοικτές, με αβαθή άροση, καλλιέργειες, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας ΚΑ΄ ΕΠΚΑ, στην προκειμένη περίπτωση δεν αφορούσε τον πρωθυπουργό, διότι δεν σχεδίαζε να βοσκήσει ελεύθερα… Να δειπνήσει μεγαλοπρεπώς μετά μεγαλοπρεπών συνδαιτημόνων και με τον αρχαιολογικό χώρο ως ντεκόρ σχεδίαζε.

Απαγορεύει ο νόμος την παράθεση δείπνου από τον πρωθυπουργό; Όχι… άρα επιτρέπεται! 

Διότι, η περίφημη φιλελεύθερη θεωρία, αυτή που στην πολιτική της διάσταση και στη νομική της αποτύπωση ήρθε να στηρίξει το αστικό κράτος, συναντά τα ακρότατα όριά της στην ασύδοτη αμετροέπεια και χυδαία αλαζονεία. 

Ερωτήματα που τίθεται όπως  αν το ΥΠΠΟ, η πολιτική του ηγεσία, οι αρμόδιες Υπηρεσίες ήταν γνώστες  του πρωθυπουργικού δείπνου μετά υψηλών προσκεκλημένων (μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί, αλλά ούτε και διαψεύσει ότι το νησάκι Δεσποτικό ήταν ο χώρος παράθεση του δείπνου), εάν ζητήθηκε και δόθηκε άδεια, είναι σοβαρά και πρέπει να απαντηθούν.

Ωστόσο, εδώ πρόκειται για την γκροτέσκα, πλην όμως ιδιαιτέρως επικίνδυνη εκδήλωση της καθεστωτικής χυδαιότητας που θεωρεί ότι το υπηρετικό προσωπικό των ολιγαρχών του πλούτου, δηλαδή η πολιτική τάξη που κυβερνά, μπορεί να περιφέρεται ως οιονεί απόλυτος, μοναδικός και κληρονομικώ δικαίω  ιδιοκτήτης κινητών και ακινήτων, έμβιων και άβιων όντων, έχοντας την ίδια στιγμή παραδώσει άνευ όρων αυτή την ιδιοκτησία στους δικούς τους αφέντες, αφού προηγουμένως την έχουν αφαιρέσει από τον πραγματικό ιδιοκτήτη… το λαό. 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom