Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Στην Ιεράπετρα έφτασαν 32 μετανάστες: Μητέρα και παιδί ανάμεσα σε 30 άνδρες - Πού θα φιλοξενηθούν


Στην Ιεράπετρα έφτασαν νωρίς τα ξημερώματα οι 32 από τους 45 συνολικά μετανάστες που περισυλλέχθηκαν από το πλοίο που βυθιζόταν 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για 30 άνδρες – νεαρής κυρίως ηλικίας – μία μητέρα και ένα παιδί περίπου τριών ετών.

Έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στο λιμάνι της Ιεράπετρας είχαν φτάσει από νωρίς γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου προκειμένου να εξετάσουν τους μετανάστες.

«Στο λιμενικό καταφύγιο, στον Κούλε ήταν η ομάδα από το νοσοκομείο. Έγιναν τα απαραίτητα rapid test τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά. Στη συνέχεια οι μετανάστες εξετάστηκαν και φάνηκε πως τέσσερις έφεραν εγκαύματα στο σώμα. Αυτοί οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται στην βραχεία ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να λάβουν εξιτήριο.Παράλληλα, στο νοσοκομείο διακομίσθη μία μητέρα με το παιδί της για προληπτικούς λόγους», επεσήμανε στο creapost, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Μανώλης Καλλιονάκης.

Φοβισμένοι οι μετανάστες - Πού θα φιλοξενηθούν

Οι περισσότεροι μετανάστες ήταν φοβισμένοι ενώ έφεραν σημάδια κόπωσης από το ταξίδι.

Στο λιμάνι τους υποδέχθηκαν και άτομα από το δήμο Ιεράπετρας καθώς και μέλη του Ερυθρού Σταυρού που μοίρασαν νερά και σάντουιτς.

«Ήδη όλα είναι έτοιμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας για να φιλοξενηθούν προσωρινά οι μετανάστες. Θα προσφέρουμε στους ανθρώπους ό,τι χρειάζονται για τη διαμονή τους ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ταυτοποίησή τους αλλά και για την προώθησή τους στην υπόλοιπη Ελλάδα», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom