Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Σεξιστικό συνέδριο γονιμότητας: Τώρα τρέχουν να άρουν τη στήριξή τους στον σκοταδισμό (βίντεο)

Η απάντηση του γυναικολόγου Κωνσταντίνου Πάντου

Μετά τον σάλο και με σημαντική καθυστέρηση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η γγ Ισότητας των Φύλων, το ΑΠΕ και η ΕΡΤ αποσύρονται από τη στήριξη του συνεδρίου.

Οι σφοδρές αντιδράσεις των πολιτών μέσω των social media ήταν η αιτία που κατόπιν εορτής η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, το ΑΠΕ και η ΕΡΤ έσπευσαν να αποσύρουν τη στήριξή τους στον σκοταδισμό και τον σεξισμό που με «επιστημονική» προσωπίδα πλασάρει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας.

Και είναι απορίας άξιο πώς κανείς από τα δημόσια ΜΜΕ που έσπευσαν να γίνουν χορηγοί επικοινωνίας του σκοταδιστικού συνεδρίου, πολύ περισσότερο η Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν βρήκαν τίποτα το μεμπτό διαβάζοντας το πρόγραμμα και τους ομιλητές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με μια ειλικρινή δήλωση έσπευσε πρώτη να αποσύρει τη στήριξή της η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή και μια ημέρα μετά οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας.

«Πριν από μερικές εβδομάδες μου ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη δέχτηκα αμέσως να το κάνω. Πριν λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και ο Διονύσης ΔΕΝ θα είμαστε εκεί!»

Στον απόηχο της κατακραυγής η Μαρία Συρεγγέλα, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι η γγ Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων αποσύρει τη συμμετοχή της.

Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε κατόπιν και ο υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιο, με tweet του, κάνοντας γνωστό ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας.

Ομιλητές από Βορίδη, Γεωργιάδη μέχρι Κυριακού

Το περίεργο είναι ότι μια απλή ανάγνωση του προσανατολισμού του συνεδρίου και των ομιλητών του θα αρκούσε για να σταθεί κάποιος/α κριτικά απέναντί του και να συνειδητοποιήσει ότι το να θέσει τον σκοταδισμό υπό την αιγίδα του/της είναι εν έτει 2021 μια από τις μεγαλύτερες οπισθοδρομήσεις που μπορεί να κάνει η Πολιτεία.

Από τους ομιλητές οι 50 είναι άνδρες και μάλιστα πάνω από 12 είναι οι Μητροπολίτες ενώ μόλις 7 είναι οι γυναίκες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε μέλη της κυβέρνησης υπό το καπέλο της ενότητας: «Ο ρόλος της Πολιτείας από την ενημέρωση σε θέματα γονιμότητας στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας». Στο πρόγραμμα βλέπουμε ότι ομιλητές εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είναι, επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης με θέμα: «Προεκτάσεις και κατευθύνσεις αναφορικά με την αξιοποίηση Προγραμμάτων Έρευνας- Καινοτομίας - Επιχειρείν» και ο υπουργός Εσωτερικών με θέμα: «H γονιμότητα βασικός πυλώνας ανάπτυξης».

Θέση στο σκοταδιστικό συνέδριο βρήκε και ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο ρόλος των ΜΜΕ και του διαδικτύου στην Διαμόρφωση Αντιλήψεων: Δημιουργώντας μια νέα ενημερωμένη εποχή και ενδυναμώνοντας τον γενικό πληθυσμό προωθώντας την γνώση».

Το απαράδεκτο βίντεο προώθησης του συνεδρίου

Η θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στα κοινωνικά δίκτυα από το περιεχόμενο, αλλά και το αναχρονιστικό βίντεο που συνόδευσε το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα.

Στο βίντεο αναφέρεται χαρακτηριστικά: Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. "Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;". Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Τι έχω κάνει λάθος;". Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα»

Πριν από λίγο το βίντεο αποσύρθηκε απ' όλες τις πλατφόρμες, όμως μπορείτε να το δείτε εδώ:

Και αυτό, την ώρα που αναπτύσσεται το ελληνικό κίνημα κατά της παρενόχλησης και κακοποίησης με τις γυναίκες να αγωνίζονται δυναμικά για ίσα δικαιώματα και αυτοδιάθεση.

Το «πατριαρχικό» αφήγημα στο παραπάνω βίντεο που μας γυρνάει σε σκοτεινές εποχές, ιδιαίτερα σκληρές και άνισες για το γυναικείο φύλο, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συλλόγους και οργανώσεις αλλά και κάτω από το ίδιο το βίντεο στο youtube, ενώ κριτική ασκήθηκε και προς το πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα της οποίας ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο. 
https://www.avgi.gr/

Ο γυναικολόγος και ομιλητής στο 1ο Συνέδριο Γονιμότητας δίνει εξηγήσεις για το σποτ της ντροπής

Τη δική του άποψη για το σποτ του 1ου Συνεδρίου Γονιμότητας, που προκάλεσε σάλο και κατακραυγή, εξέφρασε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open, ο Κωνσταντίνος Πάντος.

O γυναικολόγος και ομιλητής, ο οποίος έπεισε την Καίτη Γαρμπή να πάρει μέρος στην εκδήλωση, ανέφερε: «Αγγίξαμε ευαίσθητες χορδές. Οι γυναίκες στη σύγχρονη ζωή φτάνουν σε ηλικίες πάνω από τα 40 για να αποκτήσουν παιδί. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με γυναίκες 40-45 που δεν γνωρίζουν τα όρια που θέτει η φύση».

«Σκληρό, αλλά λέει την ωμή αλήθεια»

«Θυμάμαι γυναίκα που με επισκέφθηκε, όμορφη και με καριέρα, και ήθελε παιδί και όταν της ανακοίνωσα ότι έχει μπει σε εμμηνόπαυση δεν το ήξερε. Αυτή η άγνοια φαίνεται και σε έρευνα της MRB. Όταν είδα το σποτ, ήταν κάπως σκληρό, αλλά έλεγε την ωμή αλήθεια», είπε ο Κωνσταντίνος Πάντος.

«Μας το έφτιαξε μία δημοσιογράφος μου φάνηκε καλό, πέρασε από ΕΣΡ και άρεσε και σε άλλο κόσμο», συνέχισε. «Είναι άσχημο να σχηματίζεται μία άσχημη αντίληψη και να μην ακούσουν ορισμένοι άνθρωποι ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της προσπάθειας», υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom