Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Σκότωσαν αγαπημένα τους πρόσωπα και... έψαχναν τους δολοφόνους στα κανάλια! (φωτο & βίντεο)


Από τα μάτια τους έτρεχαν κροκοδείλια δάκρυα. Έδειχναν συντετριμμένοι. Πενθούσαν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα και προσπαθούσαν να βοηθήσουν τις Αρχές να βρουν τους δολοφόνους. Μιλούσαν σε εκπομπές, έδιναν συνεντεύξεις και τελικά αποδείχθηκε πως θύτες ήταν οι ίδιοι. Ιστορίες τραγικές που μοιάζουν βγαλμένες από ταινίες κι όμως είναι αληθινές.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και η ομολογία του 33χρονου πιλότου ήταν η αφορμή να μας έρθουν στο μυαλό κυρίως τρεις παλαιότερες υποθέσεις που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. 

Δράστες ήταν αυτοί που «έψαχναν» τους εκτελεστές των κοντινών τους ατόμων. Ήταν εκείνοι που έβαλαν τέρμα στη ζωή ανθρώπων που δήλωναν ότι αγαπούν. Μέσα σε λίγα λεπτά είδαν όπως είπαν το μυαλό τους να θολώνει και μετατράπηκαν σε δολοφόνοι.

Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος πιλότος που σκότωσε την Καρολάιν μπροστά στην 11 μηνών κόρη τους

Το βράδυ της 17ης Ιουνίου η Ελλάδα «πάγωσε». Μετά από 37 ολόκληρες ημέρες ερευνών αποδείχθηκε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έλεγε ψέματα. 

Ο σύζυγος της Καρολαίν που στην κηδεία της έμοιαζε συντετριμμένος και κρατούσε στοργικά τη μικρή τους κόρη αγκαλιά, σαν να θέλει να την προστατέψει από όλους, ομολόγησε ότι είναι δολοφόνος.

Ο 33χρονος πιλότος ήταν αυτός που έπνιξε την 20χρονη, σκότωσε και κρέμασε τον σκύλο τους, σκηνοθέτησε την υποτιθέμενη ληστεία, ειδοποίησε την Αστυνομία και στη συνέχεια έδεσε τα χέρια του και περίμενε τους αστυνομικούς.

Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. την Πέμπτη (17/6) έφτασε στην Αλόννησο την ώρα που γινόταν τρισάγιο στη μνήμη της 20χρονης. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο πιλότος έπρεπε να επισκεφτεί τη ΓΑΔΑ για να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο που θεωρούταν ύποπτος για τη δολοφονία της Καρολάιν. Τελικά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής δεν υπήρχε κανένα ύποπτο άτομο. Οι άνδρες της αστυνομίας μετά από ώρες έκαναν τον Μπάμπη να ομολογήσει.

Ο πιλότος που έμενε με τη σύζυγο και την κόρη τους στα Γλυκά Νερά μέσω του δικηγόρου του, λίγες ώρες μετά από τη σύλληψή του και πριν οδηγηθεί στη φυλακή, έκανε την πρώτη του δήλωση. Ανέφερε πως είναι μετανιωμένος και ότι θέλει να τιμωρηθεί.

Η «μαύρη» χήρα της Αργολίδας που σκότωσε τον καπετάνιο

Το ημερολόγιο έδειχνε 8 Δεκεμβρίου του 2014. Ο 42χρονος Θανάσης Λάμπρος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι φίλου του στην Κοιλάδα Ερμιονίδας Αργολίδας με το σκηνικό να παραπέμπει σε αυτοκτονία.

Οι συγγενείς του θύματος δεν πίστεψαν πως ο 42χρονος έδωσε τέλος στη ζωή τους και έτσι άρχισαν να ψάχνουν την υπόθεση. Η «μαύρη» χήρα μπήκε μπροστά αναζητώντας τους δολοφόνους. Μάλιστα από το στούντιο της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη απηύθυνε έκκληση για μαρτυρίες.

Κάποιες στιγμές κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» η Δήμητρα Βούλγαρη «πιάστηκε» από την κάμερα να χαμογελά, να ρωτά αν τα είπε καλά και εάν βγαίνει ωραία στο «γυαλί».

Η «μαύρη» χήρα τελικά ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της Θανάση Λάμπρου παρουσία εισαγγελέα, αλλά μετά την πήρε πίσω, αρνούμενη να την υπογράψει.

Η σύζυγος του καπετάνιου καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 σε ισόβια κάθειρξη.

Όπως είπε είχαν έντονο καβγά και κάποια στιγμή ο άνδρας της βρέθηκε με το όπλο του φίλου τους στα χέρια. Στη συμπλοκή που ακολούθησε δεν κατάλαβε όπως ισχυρίστηκε, πως «πρόεκυψε» η πρώτη σφαίρα που τον έπληξε στη θωρακική χώρα. Ο 42χρονος έπεσε στα γόνατα και χωρίς να το καταλάβει «προέκυψε» και δεύτερος πυροβολισμός στο κεφάλι.

Η σύζυγος του Θανάση Λάμπρου προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη της και έστησε σκηνικό αυτοκτονίας, βάζοντας το περίστροφο στο χέρι του θύματος αλλά στα νύχια του βρέθηκε DNA της.

Κωστής Πολύζος: Τον στραγγάλισαν η μητέρα και ο πατριός του

Ο Κωστής Πολύζος δολοφονήθηκε από την ίδια του τη μάνα και τον πατριό του, που τον αναζητούσαν για πέντε ολόκληρα χρόνια.

«Όταν μια γυναίκα φέρνει στον κόσμο παιδιά, δεν τα φέρνει για καπρίτσιο, τα αγαπάει» έλεγε η μητέρα του 23χρονου στο «Τούνελ» και στην Αγγελική Νικολούλη πριν αποκαλυφθεί τι είχε κάνει στον ίδιο της τον γιο.

Τα ίχνη του Κωστή χάθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου 2011. Η μητέρα του Δέσποινα Κουτσέγκου παρουσιαζόταν στο «Τούνελ» δυστυχισμένη και απελπισμένη μάνα. Μάλιστα ζητούσε τη βοήθεια του κόσμου ώστε να βρει τον Κωστή.

Περίπου επτά μήνες μετά τη μοιραία εκείνη νύχτα ένας κυνηγός εντόπισε εντελώς τυχαία το πτώμα του Κωστή στο χωράφι του πατριού του, στη θέση Πασά Γεφύρι στα όρια των νομών Γρεβενών-Κοζάνης. Το άψυχο σώμα του 23χρονου είχαν κατασπαράξει άγρια ζώα.

Όπως αποδείχτηκε από τις έρευνες η μητέρα και ο πατριός είχαν βάλει τον Κωστή να πάρει στο όνομά του για δικό τους λογαριασμό υπέρογκα δάνεια και δεν πλήρωναν τις δόσεις. Στόχος τους ήταν να φορτώσουν τα χρέη στον νεαρό και αυτοί να ζουν εις βάρος του ζωή χαρισάμενη.

Ο πατριός και η μητέρα του 23χρονου κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι και καταδικάστηκαν σε ισόβια χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Δάνος Μουρατίδης: Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο

Το πρόσωπό του ξεγέλασε τους πάντες. Το 2005 ο Δάνος Μουρατίδης έλεγε πως η κοπέλα του Κική Κούσογλου από τη Βέροια τον εγκατέλειψε και εξαφανίστηκε.

Ο 23χρονος θέλοντας να «πετάξει» από πάνω του οποιαδήποτε υποψία, συμμετείχε στις έρευνες των Αρχών και μιλούσε γεμάτος αγωνία για την ξανθιά καλλονή. Προσπαθούσε να παρουσιαστεί ο ίδιος ως θύμα και απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνώριζε κάτι για την Κική να μιλήσει.

Η πολύμηνη έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή ροή στοιχείων και οδήγησε τελικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης και την αποκάλυψη του δράστη που δεν ήταν άλλος από τον 23χρονο τότε Δάνο.

O νεαρός καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ ο εξάδελφός του που τον βοήθησε στην ταφή του πτώματος, σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων.

Ο δολοφόνος της Κικής ομολόγησε πως η ζήλια του τον θόλωσε. «Είχαμε χωρίσει δύο εβδομάδες πριν. Συζητούσαμε και πέρασε η ώρα. Εκείνη κοιμήθηκε, ενώ εγώ έβλεπα τηλεόραση» ανέφερε και παραδέχτηκε ότι έψαξε το κινητό της Κικής και βρήκε μήνυμα από κάποιον άλλο άντρα. Την ξύπνησε και ζήτησε εξηγήσεις για το μήνυμα. Μετά τον καβγά τους, ο 23χρονος την άρπαξε από τον λαιμό και τη στραγγάλισε.

«Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα τον σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ» επεσήμανε ο Δάνος.

Στη συνέχεια έβαλε στο αυτοκίνητο το άψυχο σώμα της κοπέλας στη θέση του συνοδηγού και το μετέφερε στην περιοχή του Φράγματος Ασωμάτων Ημαθίας, στις όχθες του Αλιάκμονα. Με τη βοήθεια του εξαδέλφου έθαψαν στο πτώμα της Κικής και πέταξαν τα πράγματά της σε διαφορετικά σημεία ώστε να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom