Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Χανιά: Μυστήριο με ακυβέρνητο ιστιοφόρο στο Λαφονήσι


Ακυβέρνητο ιστιοφόρο εντοπίστηκε την Παρασκευή να πλέει στη θαλάσσια περιοχή στο Λαφονήσι του Δήμου Καντάνου - Σελίνου, αλλά όταν άνδρες του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στο σκάφος δεν βρήκαν επιβάτες.

Το σκάφος εντόπισε ένας πολίτης, ο οποίος και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο.

Στη συνέχεια, απέπλευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο και εντόπισε το σκάφος «POLLUX», σημαίας ΗΠΑ, να παρασύρεται ανατολικά.

Λιμενικοί επιβιβάστηκαν στο σκάφος, χωρίς ωστόσο να βρουν επιβάτες.

Στην συνέχεια το ''POLLUX'' απομακρύνθηκε από τη βραχώδη περιοχή όπου βρισκόταν με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ σκάφους ''ΦΩΤΗΣ'' Σ.Κ. 130 και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ρυμουλκήθηκε και προσδέθηκε με ασφάλεια στο λιμένα ''ΤΗΓΑΝΙ'' Παλαιόχωρας.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παλαιόχωρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Να σημειωθεί πάντως ότι στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις προσέγγισης στην ευρύτερη περιοχή του Λαφονησιού, σκαφών τα οποία μετέφεραν μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η έρευνα για τον εντοπισμό τού ή των επιβατών συνεχίστηκε και το Σάββατο, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Πρόκειται για μια παράξενη υπόθεση, με τις Αρχές να τη διερευνούν εξονυχιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom