Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Μεγάλα συλλαλητήρια για να αποσυρθεί το ν/σ έκτρωμα - Δεν διορθώνεται, είναι μόνο για τα σκουπίδια!


Πολύ μαζική η χτεσινή διαδήλωση στην Αθήνα,αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας.Σειρά παίρνει τώρα η απεργιακή κλιμάκωση για να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς σε όλη τη χώρα.

«Το νομοσχέδιο έκτρωμα να αποσυρθεί - Κάτω τα χέρια από το 8ωρο»: Με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία που γέμισε το κέντρο της πόλης και κατέληξε στο Σύνταγμα, χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν την απαίτησή τους να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων το νομοσχέδιο.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το τερατούργημά της (σήμερα αναμένεται η κατάθεσή του), σωματεία και εργαζόμενοι προετοιμάζουν την απεργιακή τους απάντηση. «Στις 10 Ιούνη απεργούμε» ήταν το σύνθημα σε κάθε μπλοκ διαδηλωτών, σε κάθε σωματείο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Πρόοδος δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά, καμία θυσία για τα αφεντικά», φώναξαν συνδικάτα από κλάδους της Βιομηχανίας, οικοδόμοι και μεταλλεργάτες. «Λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή», ήταν το κάλεσμα των εργαζομένων και των σωματείων στο Εμπόριο, στον Επισιτισμό - Τουρισμό, στις Τηλεπικοινωνίες. 

«Δεν χαρίζουμε το 8ωρο στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας», ένωσε τη φωνή της με τα σωματεία η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Η 10ωρη δουλειά είναι σύγχρονη σκλαβιά», διαμήνυσαν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, ενώ με προμετωπίδα το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας διαδήλωσαν οι αυτοαπασχολούμενοι πίσω από το πανό της ΟΒΣΑ.

Τα χτεσινά μεγάλα συλλαλητήρια έγιναν η δυνατή φωνή της ταξικής πάλης, το βήμα για να ακουστεί η αγωνία κάθε εργαζόμενου ενάντια στη βαρβαρότητα που εντείνεται, για να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά η κρίσιμη απεργιακή αναμέτρηση της Πέμπτης 10 Ιούνη.

Το αντεργατικό τερατούργημα δεν παίρνει «μερεμέτισμα»

«Δεν παίρνει μερεμέτισμα αυτό το τερατούργημα, είναι μόνο για τα σκουπίδια. Τώρα να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός», κάλεσε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Υπενθύμισε ότι εκατοντάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα βρίσκονται «επί ποδός πολέμου» από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Μίλησε για τον χαρακτήρα του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι αποτελεί «πάγια απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοεργοδοτών, των εφοπλιστών», και αναφέρθηκε στο περιεχόμενό του, που χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας κ.ο.κ.

«Στην απεργία στις 10 Ιούνη θα νεκρώσουν τα λιμάνια, τα εργοστάσια και όλες οι επιχειρήσεις. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στην εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία. Αυτή είναι η απαραίτητη κλιμάκωση όσων αγώνων προηγήθηκαν το τελευταίο δεκάμηνο, για να ακολουθήσουν νέοι, ακόμα πιο μαζικοί, ακόμα πιο μαχητικοί. Για να πάρει η κυβέρνηση πίσω το νομοσχέδιο - έκτρωμα», υπογράμμισε.

Γεμάτη διαδηλωτές η Σταδίου
Γεμάτη διαδηλωτές η Σταδίου
«Οσους νόμους και να φέρουν, να μας υποτάξουν δεν θα καταφέρουν», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, κλιμακώνουμε τη δράση μας σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την πολιτική του, με τα τσιράκια τους μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της αντίστασης και της αντεπίθεσης για σύγχρονους όρους και συνθήκες δουλειάς και ζωής».

Αφετηρία ακόμα πιο βάρβαρης επίθεσης το νομοσχέδιο

Τις συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης και εντατικοποίησης στον κλάδο του Εμπορίου και το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, που τώρα με το νομοσχέδιο νομιμοποιείται, μετέφερε στον χαιρετισμό του ο Μιλτιάδης Κρητικός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Μιλώντας αναλυτικά για την κατάσταση στον κλάδο, αναφέρθηκε στην «κάθε είδους ευέλικτη σχέση εργασίας», στον «κανόνα» της μαύρης και απλήρωτης εργασίας, δηλαδή σε όλα εκείνα που το νομοσχέδιο έρχεται να δώσει τη «χαριστική βολή» με τη 10ωρη δουλειά, που θα είναι η αφετηρία ακόμα πιο βάρβαρης επίθεσης. «Να γίνει η νύχτα μέρα για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Να κλείσουν εκατοντάδες χώροι δουλειάς, να μετρηθούν χιλιάδες νέοι απεργοί», σημείωσε. 

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
100% συμμετοχή στη χτεσινή απεργία για τη Συλλογική Σύμβαση

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή απεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που κήρυξε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στο πλαίσιο της απεργίας το Συνδικάτο συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας για το ζήτημα της ΣΣΕ. Επίσης την Κυριακή 6 Ιούνη, στις 9 π.μ. στη Ζώνη θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Η χτεσινή απεργία ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησαν σε διάστημα μιας βδομάδας οι εργαζόμενοι στη Ζώνη, δίνοντας απάντηση και στις όποιες προσπάθειες να μπει «πάγος» στις διαπραγματεύσεις για ΣΣΕ.

Απεργιακός χαιρετισμός από τη Ζώνη

Τη χτεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια άλλωστε άνοιξε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, μεταφέροντας τον αγωνιστικό απεργιακό χαιρετισμό των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευή. «Πραγματοποιήθηκε σήμερα μια ακόμα επιτυχημένη απεργιακή μάχη στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευής», σημείωσε και πρόσθεσε πως στο επίκεντρο του αγώνα βρίσκεται «η υπεράσπιση του 7ωρου, 5ήμερου, 35ωρου». «Η υπογραφή και μόνο μιας τέτοιας κλαδικής ΣΣΕ δεν είναι μια απλή υπόθεση στις σημερινές συνθήκες. Ερχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον πυρήνα και της νέας αντεργατικής επίθεσης», υπογράμμισε.    

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
10ωρη δουλειά - σύγχρονη σκλαβιά, εμείς δεν θα πεθάνουμε για τ' αφεντικά!

Πειραιάς
Πειραιάς
Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έγινε και στον Πειραιά από συνδικάτα που δρουν στην πόλη. «10ωρη δουλειά - σύγχρονη σκλαβιά. Εμείς δεν θα πεθάνουμε για τα αφεντικά», διαδήλωσαν εργαζόμενοι από τους κλάδους του Μετάλλου και της Ναυπηγοεπισκευής, ναυτεργάτες, εμποροϋπάλληλοι, οικοδόμοι.

Την πείρα από τους αγώνες του ναυτεργατικού κινήματος, τις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα πλοία και συνάντησαν την αλληλεγγύη των εργαζομένων άλλων κλάδων, των επιβατών, του λαού, υπενθύμισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Θανάσης Ευαγγελάκης, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ. «Με αυτήν την πείρα παλεύουμε για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις μαζικής συμμετοχής, για να νεκρώσει όλο το λιμάνι, για να εκφραστεί μαζική συμμετοχή της εργατικής τάξης και του λαού στην πανεργατική απεργία, για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα! Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους εφοπλιστές που επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των ναυτεργατών, να καταργήσουν το δικαίωμά μας στην απεργία. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο μαύρο και αντιδραστικό μπλοκ που από το πρωί κατέκλυσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το διαδίκτυο αξιοποιώντας επιλογές συνδικαλιστικών δυνάμεων που αντικειμενικά οδηγούν στον εκφυλισμό και στην απογοήτευση», ανέφερε, σχολιάζοντας το σκηνικό που στήθηκε, με αφορμή την κινητοποίηση της Ενωσης Ναυτών και την απεργία της η οποία τελικά ανεστάλη.

«Θα πάρουν την απάντησή τους. Και η απάντηση είναι ότι το λιμάνι του Πειραιά στις 10 Ιούνη θα νεκρώσει. Οπως θα νεκρώσουν τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις. Και ένα μεγάλο εργατικό ποτάμι θα κατακλύσει τους δρόμους του Πειραιά», τόνισε.

Σε Κορωπί και Ελευσίνα

Ξεκάθαρο μήνυμα αντίθεσης στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης έστειλαν οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής στην πλατεία Ελευθερίας στο Κορωπί. Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Βάλσαμος Συρίγος, Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα πραγματοποίησαν επίσης συνδικάτα που δρουν στη Δυτική Αττική, όπου χαιρετισμό απηύθυνε ο Θύμιος Βασίλειου, εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Λάμπρος Χατζάρας, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Θριασίου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.   

Το «χαρτονόμισμα» των 50 ... ρεπό

Στη χτεσινή κινητοποίηση τα σωματεία βρήκαν την ευκαιρία να λανσάρουν το νέο ...νόμισμα, με το οποίο, σύμφωνα με την κυβέρνηση και τον υπουργό της, θα αμείβονται οι δύο επιπλέον ώρες δουλειάς που θα μετατρέπουν το 8ωρο σε 10ωρο. Οταν η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο Εργασίας πέταξαν στο αέρα «χαρτονομίσματα» των 50 ...ρεπό, καταγγέλλοντας με τον ευρηματικό αυτόν τρόπο την απλήρωτη υπερωρία που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση και εργοδοσία. Το νέο νόμισμα παρά την εκπληκτική του ομοιότητα με το γνωστό 50ευρω, έχει μια σημαντική διαφορά, αφού με αυτό οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα έξοδα του σούπερ μάρκετ, το ενοίκιο του σπιτιού, το φροντιστήριο των παιδιών...    
ΠΑΜΕ
Για τον προβοκατόρικο μηχανισμό που στήθηκε χτες με αφορμή τα γεγονότα στο λιμάνι

Με έναν ορυμαγδό ψεμάτων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων, ρεπορτάζ και σχολίων στα social media επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ χτες η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, με αφορμή την απεργία που ανακοίνωσε ένα σωματείο στο λιμάνι του Πειραιά (ΠΕΝΕΝ), το οποίο δεν συσπειρώνεται καν στο ΠΑΜΕ. Σημειώνεται μάλιστα ότι αφού η απεργία αυτή μετατράπηκε σε «στάση εργασίας» και τελικά ανεστάλη με συνοπτικές διαδικασίες, τα δρομολόγια των πλοίων έγιναν κανονικά, όμως το σκηνικό κοινωνικού αυτοματισμού και συκοφαντίας σε βάρος των εργατικών αγώνων και του ΠΑΜΕ στήθηκε κανονικά.

Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του:

«Με αφορμή τα σημερινά (σ.σ. χτεσινά) γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά, εξελίσσεται από το πρωί ένα όργιο βρώμικων και προβοκατόρικων άρθρων σε ενημερωτικά site αλλά και στα social media, που έχει στόχο το ΠΑΜΕ και προέρχεται από το γνωστό μηχανισμό fake news της κυβέρνησης.

Είναι γνωστό σε όλους πως η σημερινή απεργία στο λιμάνι που στη συνέχεια ανεστάλη, προκηρύχτηκε από την ΠΕΝΕΝ, συνδικαλιστική οργάνωση που δεν συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Φυσικά, αυτό μικρή σημασία έχει, καθώς με αφορμή την απεργία, ο γνωστός προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης προσπαθεί να επιτεθεί με τη γνωστή λασπολογία και τον κοινωνικό αυτοματισμό στους εργατικούς αγώνες, αλλά και στο ΠΑΜΕ που βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της πάλης. Με ψέματα και προβοκάτσιες προσπαθούν να συκοφαντήσουν τους αγώνες, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που η κυβέρνηση προετοιμάζει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα που περιλαμβάνει τις ανατροπές του αιώνα.

Με ψευδείς ειδήσεις επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν, να στρέψουν τη συζήτηση μακριά από την πραγματική ενημέρωση που πρέπει να υπάρχει για το περιεχόμενο του αντεργατικού τερατουργήματος και τις ανατροπές που φέρνει στη ζωή όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, να ανακόψουν τη δημιουργία ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που θα φρενάρει το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Οι βρωμιές τους δεν θα περάσουν!

Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη και σήμερα το απόγευμα προγραμματίζουν συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

Δεν διορθώνεται!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 Ιούνη, σε όλες τις πόλεις!

Στην Αθήνα, στη συγκέντρωση των συνδικάτων, στις 10 π.μ. στα Προπύλαια!».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom