Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Στο Σύνταγμα η μεγάλη πορεία των συνδικάτων και των ομοσπονδιών ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα (φωτο & βίντεο)


Στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή έφτασε η μεγάλη πορεία των Συνδικάτων και των Ομοσπονδιών ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Κατάμεστα τα μπλοκ των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, της ΟΓΕ, των επαγγελματιών - βιοτεχνών και εμπόρων, των συνταξιούχων, «σφυροκοπούν» με συνθήματα την κυβέρνηση και το νομοσχέδιο - τερατούργημα, απαιτώντας την απόσυρσή του, καθώς και το ξήλωμα όλου του αντεργατικού οπλοστασίου διαχρονικά των κυβερνήσεων.

«Λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή», «τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά», είναι τα συνθήματα που κυριαρχούν.

Συνθήματα κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου ακούστηκαν δυνατά έξω από το υπ. Εργασίας, όταν έφθασε η μεγάλη πορεία των συνδικάτων και των ομοσπονδιών. «10ωρη δουλειά, 200 ευρώ μισθός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός», «8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη υγεία, δεν θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν, με τους διαδηλωτές να πετάνε συμβολικά χαρτονομίσματα των «50 ρεπό».

Νωρίτερα ξεκίνησε από τα Προπύλαια η μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας από Συνδικάτα και Ομοσπονδίες κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου. Χιλιάδες συγκεντρωμένοι με πανό, πικέτες, συνθήματα στέλνουν αποφασιστικό μήνυμα, «το νομοσχέδιο - έκτρωμα να αποσυρθεί».

Η πορεία μέσω της Πεσματζόγλου ανεβαίνει την Σταδίου, ενώ στην κεφαλή της είναι το πανό των Εργατικών Κέντρων - Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που αναγράφει: «Το ν/σ έκτρωμα να αποσυρθεί. Κάτω τα χέρια απ' το 8ωρο».

Από πίσω ακολουθούν μαζικά μπλοκ εργατικών συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων, της ΟΓΕ, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων κ.ά.

Στην συγκέντρωση των Συνδικάτων και των Ομοσπονδιών, στα Προπύλαια, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Το νομοθετικό αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν βελτιώνεται, δεν πρέπει καν να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ και θα βρισκόμαστε κάθε μέρα στους δρόμους του αγώνα, για να υπερασπίσουμε τον ημερήσιο σταθερό χρόνο εργασίας, το 8ωρο, ενάντια στη διευθέτηση που μας γυρίζει πίσω στο μεσαίωνα, τη στιγμή που πρέπει να πάμε μπροστά. Που πρέπει να διεκδικήσουμε και να κατοχυρώσουμε το 7ωρο, το 35ωρο, το πενθήμερο, να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία και να μπορούν οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες τους να αποφασίζουν για τις μορφές πάλης που θέλουν να ακολουθήσουν, για τα αιτήματα και το περιεχόμενο των διεκδικήσεων τους.

Ο αγώνας μπορεί να είναι δύσκολος όμως τελικός νικητής θα είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός».

Συγκέντρωση και πορεία από τα εργατικά σωματεία της Θεσ/κης

«Απορρίπτουμε το αντεργατικό έκτρωμα - Αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες της τάξης μας», γράφει το κεντρικό πανό των εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιούν συλλαλητήριο και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Νωρίτερα, από το βήμα της συγκέντρωσης μίλησε ο Πέτρος Σημάδης, πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η απάντηση έρχεται από τους χώρους δουλειάς, από τα σωματεία: αυτό το νομοσχέδιο δεν βελτιώνεται, δεν διορθώνεται! Καταργείται!».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του

Φωτο από το Συλλαλητήριο της Αθήνας:

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom