Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Αθήνα, Πειραιά & Επαρχία: «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο» (φωτο & βίντεο)

Θα συνεχίσουμε μέχρι να πάρουν πίσω το αντεργατικό σκουπίδι, διαμηνύουν χιλιάδες απεργοί

Το ανθρώπινο ποτάμι παραμένει στο Σύνταγμα, στη Βουλή, συμμετέχοντας στην σημερινή απεργιακή πλημμύρα - κινητοποίηση των συνδικάτων κατά του νομοσχεδίου-εκτρώματος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σηκώνουμε τώρα ψηλά όλες τις σημαίες που έχουμε και φωνάζουμε όλοι μαζί το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο». Τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα δίνουν το «σήμα», με χιλιάδες απεργούς να ανταποκρίνονται βροντοφωνάζοντας το σχετικό σύνθημα.

Είμαστε εδώ αυτοί που η κυβέρνηση αποκαλεί μειοψηφία. Σε όλους τους δρόμους σε όλες τις πόλεις. Θα συνεχίσουμε μέχρι να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο - έκτρωμα, μέχρι να το ακυρώσουν. Εμείς με τα χέρια κάτω δε θα μείνουμε. Να το ξέρει καλά η κυβέρνηση. Από εμάς δεν ξεμπερδεύουν. Όλοι οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα στον αγώνα μέχρι να πάρουν πίσω το αντεργατικό σκουπίδι», ακούγονται από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή, με τους χιλιάδες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα.

Όπως ενημερώνουν, το μήνυμα από όλες τις μεγάλες πόλεις είναι ένα: «Οι εργαζόμενοι μαζικά και μαχητικά είπαν όχι στο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση. Δεσμευόμαστε ότι το επόμενό μας βήμα θα είναι πιο μαζικό, πιο αποφασιστικό. Θα συνεχίσουμε μέχρι να το πάρουν πίσω. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, δεν θα σταματήσουμε ούτε λεπτό».

Η απεργιακή συγκέντρωση είναι συγκλονιστική, καθώς έχει πλημμυρίσει την Αθήνα. «Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά», φωνάζουν οι χιλιάδες διαδηλωτές.


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ιδιαίτερα μαζικής απεργιακής συγκέντρωσης στα Προπύλαια, το απεργιακό ποτάμι με τους χιλιάδες διαδηλωτές που ήδη εκτείνονταν από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια καταλαμβάνοντας ολόκληρη την οδό Πανεπιστημίου, υψώνοντας ψηλά τις σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Συμβάσεις κλαδικές - αυξήσεις των μισθών - Είναι η απαίτηση των εργατών»«Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά - Σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά» και «Με καθεστώς γαλέρας των εργατών - αυξάνουνε τα κέρδη των εργοδοτών», σε πυκνή διάταξη τα συνδικάτα έφτασαν στο Σύνταγμα, ενώ επί ώρα χιλιάδες διαδηλωτές συντεταγμένα περνούσαν έξω από τη βουλή. Μάλιστα φοιτητικοί σύλλογοι φθάνοντας στο Σύνταγμα, άναψαν καπνογόνα.

Ενδεικτικό της συγκλονιστικότητας και της μαζικότητας της απεργιακής συγκέντρωσης στην Αθήνα ήταν το γεγονός, ότι καθώς το πλάτωμα της Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή είχε γεμίσει ασφυκτικά, οι απεργοί που καταλάμβαναν το μεγαλύτερο μέρος της Πανεπιστημίου, κατέβαιναν την Γεωργίου μπροστά από τη «Μ. Βρετάνια», με τη διαδήλωση να περικυκλώνει το Σύνταγμα, μέσω της Φιλελλήνων. Παραμένοντας έξω από τη Βουλή, χιλιάδες απεργοί διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό σκουπίδι. 

Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που πλημμύρισε την Πανεπιστημίου και στην διαδήλωση που ακολούθησε στα μαζικά μπλοκ των ομοσπονδιών και των συνδικάτων, αντανακλάται  η μαζική συμμετοχή στην απεργία στους χώρους δουλειάς. Από κάθε κλάδο επιβεβαιώθηκε η ίδια μαχητική και αισιόδοξη εικόνα: η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων!

Γ. Πέρρος: Ο λαός έγραψε σήμερα ακόμα μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του - Στις 16 Ιούνη να γίνουμε πιο πολλοί


«Ο λαός έγραψε σήμερα ακόμα μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του. Στις 16 Ιούνη να γίνουμε πιο πολλοί», τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατά την ολοκλήρωση της σημερινής απεργιακής πλημμύρας, όπου χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν κατά του αντεργατικού τερατουργήματος, στο Σύνταγμα, έξω από την Βουλή, απαιτώντας να πάρει η κυβέρνηση πίσω το αντεργατικό σκουπίδι.

«Συνεχίζουμε τη μάχη, βάζουμε στη μάχη και άλλους εργαζόμενους. Κοιτάμε στα μάτια τη νέα και την παλιά γενιά και πορευόμαστε. Στις 16 Ιούνη να γίνουμε πιο πολλοί», υπογράμμισε ο Γ. Πέρρος, με τους χιλιάδες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπεράσπισης του 8ωρου και των εργατικών κατακτήσεων, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Εργαζόμενοι και νεολαία μπορούν να αχρηστέψουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Στη μαζική απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων και Ομοσπονδιών στα Προπύλαια ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων.

Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Για να μη ζήσουν μια ζωή σκλάβου τον 21ο αιώνα».

Πειραιάς: Αποφασιστική απάντηση σε κυβέρνηση και εφοπλιστές

Απ' άκρη σ' άκρη απεργεί το λιμάνι του Πειραιά στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα αλλά και αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια κυβέρνησης - εφοπλιστών να ποινικοποιήσουν και να καταστείλουν τον αγώνα τους και την απεργία.

Οι απεργοί εργαζόμενοι του μεγαλύτερου λιμανιού της πόλης, έριξαν στο κενό την προσπάθεια καταστολής, «έσπασαν τα μούτρα» κυβέρνησης και εφοπλιστών με την αποφασιστικότητά τους αλλά και την πλατιά αλληλεγγύη που εκφράστηκε στον αγώνα τους.

Η αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες και η καταδίκη της ποινικοποίησης του αγώνα τους, εκφράστηκε και στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.

Η συγκέντρωση έγινε μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά στο πλοίο «Blue Star», όπου από νωρίς άρχισαν να συγκεντρώνονται εργαζόμενοι απεργοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στη συγκέντρωση, η κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Ξουράφη ενώ νωρίτερα σε σύντομο χαιρετισμό του ο Βαγγέλης Σκουμπάφης εκπαιδευτικός από το ΕΠΑΛ Περάματος αναφέρθηκε στον αγώνα ενάντια στη μετατροπή του ΕΠΑΛ σε Πρότυπο, γεγονός που αποκλείει χιλιάδες μαθητές - παιδιά των λαϊκών οικογενειών από τα συγκεκριμένα σχολεία.

Στην απεργιακή συγκέντρωση συντεταγμένα με τα πανό και τις πικέτες τους συμμετείχαν τα ναυτεργατικά σωματεία, εργατικά σωματεία και συνδικάτα από διάφορους χώρους, σύλλογοι Εκπαιδευτικών, το Συνδικάτο Οικοδόμων παράρτημα Πειραιά, ναυτιλιακοί υπάλληλοι, εμποροϋπάλληλοι, σύλλογοι γυναικών, νέοι και νέες, η Συντονιστική επιτροπή αγώνα αναπήρων, τα σωματεία επαγγελματιών οδηγών Αττικής - Βοιωτίας, το Συνδικάτο Μετάλλου, το Συνδικάτο ΟΤΑ π. Πειραιά κ.α.

Μεγαλειώδεις οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις πόλεις της Θεσσαλίας

Φωτο από τις διαδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom