Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

9 συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική και στην Πάτμο


Συνελήφθησαν, την 18-6-2021 στο πλαίσιο ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης σε Αττική και Πάτμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Τ. Πάτμου, -9- συνολικά άτομα (-5- ημεδαποί και -4- αλλοδαποί) ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω για τα ίδια αδικήματα είναι ημεδαπός κρατούμενος Καταστήματος Κράτησης και αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κ.α.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση αλλοδαπού στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης και κάνναβης) στην Αττική, αποκαλύφθηκε από την ανωτέρω Υπηρεσία η δραστηριοποίηση εγκληματικής ομάδας δομημένης και με διαρκή εγκληματική δράση, που τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 προέβαινε στη κατ’ εξακολούθηση διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Αττική και νησιωτική Ελλάδα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της μεριμνούσαν για την προμήθεια ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την περαιτέρω διάθεση, τις οποίες στη συνέχεια αποθήκευαν σε -3- χώρους αποθήκευσης (καβάτζες) που διατηρούσαν στην περιοχή των Πατησίων.

Η μεταφορά των ναρκωτικών εντός Αττικής γίνονταν με χρήση ταξί που οδηγούσαν δύο από τους ημεδαπούς συλληφθέντες.

Στη συνέχεια τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως πλησίον των χώρων αποθήκευσης.

Για τη διακίνηση εκτός Αττικής, παραλήπτες των ναρκωτικών ήταν μέλη της οργάνωσης σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Για τη μεταφορά των ναρκωτικών επέλεγαν είτε μέσω χειραποσκευών, μελών της οργάνωσης που ταξίδευαν προς τα νησιά με πλοία της γραμμής, είτε μέσω ασυνόδευτων δεμάτων που παρέδιδαν για αποστολή σε μεταφορικές εταιρείες.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και χώρους (-10- στην Αττική και -1- στην Πάτμο) βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • -255- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -4.100- γραμμ. κάνναβης,
  • -2- ζυγαριές ακριβείας,
  • -2- τρίφτες κάνναβης,
  • -19- φυσίγγια,
  • -2- μαχαίρια,
  • tablet ,
  • -29- κινητά τηλέφωνα,
  • τα χρηματικά ποσά των -5.850- ευρώ και -25.900- λεκ Αλβανίας

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom