Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Πολύ μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Όλοι στις 5 μ.μ. έξω από τη Βουλή (φωτο & βίντεο)


Η εργατική τάξη πετάει το έκτρωμα στα σκουπίδια, δυναμώνει την πάλη για 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. \
Αυτό το μήνυμα έστειλε η πολύ μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα που διοργάνωσαν το πρωί της Τετάρτης Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία από όλους τους κλάδους, σε όλη τη χώρα, γεμίζει κουράγιο για τη συνέχιση του αγώνα.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα (με προσυγκέντρωση στις 4.30 μ.μ. στα Προπύλαια) την ώρα που θα συζητιέται στη Βουλή το τερατούργημα του αιώνα. «Να είμαστε όλοι εδώ, μαζί με τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας, τους συναδέλφους μας, τους γείτονες μας» τονίστηκε από τα μεγάφωνα στο μεγάλο προσκλητήριο αγώνα. 

Οι εργαζόμενοι στέλνουν το νομοσχέδιο στα σκουπίδια όπως το έστειλαν και στην απεργία στις 10 Ιούνη και απαιτούν να αποσυρθεί τώρα το τερατούργημα, δε θα γίνουν σκλάβοι στον 21ο αιώνα.

Η μαζικότητα της απεργιακής συγκέντρωσης είχε φανεί από νωρίς με τις προσυγκεντρώσεις που ενώθηκαν σε ένα ανθρώπινο ποτάμι, σε μία μεγάλη πορεία προς το Σύνταγμα. Την ώρα που η κεφαλή των μαζικών προσυγκεντρώσεων έμπαινε στο Σύνταγμα, η ουρά της βρισκόταν ακόμα στη γωνία Πανεπιστημίου με Πατησίων, με πολύ κόσμο πάνω στην Πατησίων. Ενώ αρκετή ώρα αφού είχε ξεκινήσει η απεργιακή διαδήλωση, απεργοί συνέχιζαν να συρρέουν στην πλατεία Συντάγματος, η οποία «κυκλώθηκε» από τους διαδηλωτές.

Εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες, γυναίκες, οι απόμαχοι της δουλειάς, οι συνταξιούχοι και η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, οι φοιτητές διατράνωσαν «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο» και «Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά - Σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά».

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει παράνομη την απεργία των ναυτεργατών αλλά και των δημόσιων υπαλλήλων, κατήγγειλε η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ) (Δείτε βίντεο εδώ). Στις καθημερινές απλήρωτες υπερωρίες που επιβάλλει η εργοδοσία, με την πρακτική αυτή να γίνεται ο προάγγελος της επίθεσης της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Μπάμπης Χολίδης, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην «DHL Hellas» (Δείτε βίντεο εδώ)(Διαβάστε εδώ)

«Στην κυβέρνηση που μας λέει ότι είναι σύγχρονο να πληρωνόμαστε με ρεπό τους επιστρέφουμε τον πλούτο των χιλιάδων ρεπό που μαζέψαμε 14 μήνες άνεργοι, για να χρηματοδοτήσει με αυτά τους μεγάλους ομίλους. Συνεχίζουμε πιο δυνατοί» τόνισε ο Βασίλης Παρασκευόπουλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (Δείτε βίντεο εδώ).

Για την ομηρεία των συμβασιούχων στην καθαριότητα μίλησε η Ειρήνη Αποστολίκα, εργαζόμενη για 29 χρόνια στον «Ευαγγελισμό» (Δείτε βίντεο εδώ). Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται τόνισε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ. (Δείτε βίντεο εδώ) (Διαβάστε εδώ)

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom