Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

«Missing Alert App»: Η νέα καινοτόμα εφαρμογή που βοηθά στον εντοπισμό αγνοουμένων


«Missing Alert App»: Η νέα καινοτόμα εφαρμογή που βοηθά στον εντοπισμό αγνοουμένων - Από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την τεχνολογική υποστήριξη της COSMOTE - Η ιδέα του Missing Alert
App ξεκίνησε από διαγωνισμό καινοτομίας της COSMOTE

H νέα δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Missing Alert App, που βοηθά στον ταχύτερο εντοπισμό των εξαφανισμένων ατόμων στην χώρα μας, είναι από σήμερα διαθέσιμη για το κοινό.

Η προηγμένη εφαρμογή, που σχεδίασε και ανέπτυξε η COSMOTE για λογαριασμό του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να συμβάλλουν, σε πραγματικό χρόνο, στις έρευνες εντοπισμού αγνοουμένων συνανθρώπων μας, αλλά και να προστατεύσουν αγαπημένα τους πρόσωπα - παιδιά καθώς και ενήλικες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης - διευρύνοντας έτσι τον κοινωνικό κύκλο αλληλεγγύης.

Κατεβάζοντας το app στο κινητό τους -αρχικά- μέσω του Google Play, οι χρήστες μπορούν:
  • Να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις τρέχουσες εξαφανίσεις παιδιών και ενηλίκων καθώς και για την εξέλιξή τους.
  • Να βοηθούν το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέχοντας πληροφορίες για κάποια υπόθεση, όπου και αν βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, μέσω chat ή τηλεφώνου.
  • Nα κάνουν αναζήτηση περιστατικών εξαφάνισης βάσει διαφορετικών κριτηρίων (πχ. ημερομηνία εξαφάνισης, απόστασης από τους ίδιους).
  • Να κοινοποιούν περιστατικά εξαφάνισης, μέσω των προσωπικών τους social media, κινητοποιώντας με αυτόν τον τρόπο και άλλους εθελοντές.
  • Να προστατεύουν οικεία τους πρόσωπα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης (π.χ. λόγω άνοιας, νοητικής στέρησης), δηλώνοντας προληπτικά τα στοιχεία τους -μέσω του app- ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγγελίας εξαφάνισης και έναρξης της έρευνας, σε περίπτωση που χρειαστεί.
Την εφαρμογή διαχειρίζεται αποκλειστικά η εξειδικευμένη ομάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία διοχετεύει τις πληροφορίες των χρηστών στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς και σε άλλους θεσμικούς συναρμόδιους φορείς για τη διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης στην Ελλάδα.

Στα 24 και πλέον χρόνια δράσης του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει διαχειριστεί περισσότερα από 1.600 περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων, ενώ από τον Ιανουάριο του 2020, μετά από υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο οργανισμός έχει αναλάβει πάνω από 23 έρευνες για τον εντοπισμό ενηλίκων (18 έως 60 ετών) που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και τώρα και σε κάθε ενήλικα που εξαφανίζεται και ανήκει σε ευάλωτη και υψηλού κινδύνου ομάδα, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και πάντα με σεβασμό στις επίσημες διαδικασίες αναζήτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τις εντολές των εισαγγελικών αρχών.

Μέσα από ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών, δράσεων, συνεργασιών και χάρη στη χρήση καινοτόμων εργαλείων και προηγμένων τεχνολογικών μέσων, συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε με αποτελεσματικότητα και άμεσα στα περιστατικά εξαφάνισης, καθιστώντας την Ελλάδα πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, και χάρη στη νέα καινοτόμα εφαρμογή, που σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή η COSMOTE, μπορούμε όλοι απολύτως δωρεάν να συμβάλλουμε ενεργά στη διαδικασία εντοπισμού ενός συνανθρώπου μας που έχει εξαφανιστεί. Για τους λόγους αυτούς, προτρέπω όλους να κατεβάσουν το Missing Alert App και να πάρουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Από διαγωνισμό καινοτομίας της COSMOTE ξεκίνησε η ιδέα του Missing Alert App

Η ιδέα του Missing Alert app ξεκίνησε από το Hackathon, τον εσωτερικό διαγωνισμό καινοτομίας της COSMOTE, από μία ομάδα νέων ανθρώπων, που είχαν οι ίδιοι βίωμα εξαφάνισης στην οικογένειά τους. Η εταιρεία ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του App, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Χαμόγελου του Παιδιού σε θέματα εξαφανίσεων.

«Η πρόσφατη πανδημία και οι ανατροπές που έχει φέρει στην παγκόσμια οικονομία και κοινότητα, έχουν αναδείξει την τεχνολογία σε νούμερο ένα σύμμαχο της ανθρωπότητας. Τους τελευταίους μήνες, η χώρα μας κατάφερε ένα σημαντικό βήμα προς τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.

Επενδύοντας σε προηγμένες υποδομές και τεχνολογικές λύσεις, στον Όμιλο ΟΤΕ θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η μετάβασή μας προς το μέλλον θα συνεχιστεί με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς.

Η περίπτωση του Missing Alert App είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει στο καλό του κοινωνικού συνόλου και να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο» δήλωσε ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών και Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ.

H COSMOTE αξιοποιεί τη τεχνολογία και την καινοτομία ώστε να δημιουργεί λύσεις και εφαρμογές για έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζει διαχρονικά το σημαντικό έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», προσφέροντας τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, υποδομές και τεχνολογικές λύσεις που διευκολύνουν το δύσκολο έργο του σωματείου για την φροντίδα των παιδιών και την αντιμετώπιση περιστατικών εξαφάνισης στην Ελλάδα.

Δείτε ενημερωτικό βίντεο σχετικά με την εφαρμογή Missing Alert App


Δείτε εδώ οπτικό υλικό από τη Συνέντευξη Τύπου

Κατεβάστε το App από εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 210 3306140
Email: press@Hamogelo.gr

Υποδιεύθυνση Σχέσεων με τα ΜΜΕ
Εταιρική Επικοινωνία Ομίλου OTE
Τηλ. 210-6117434, 210-6177566
Email: mediarelations@ote.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom