Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

Γιατί παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης - Ολόκληρη η επιστολή του στον πρωθυπουργό


Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης.

Εχει στείλει επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, όπου εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

Είναι η δεύτερη αποχώρηση υφυπουργού μέσα σε λίγες μέρες μετά από την παραίτηση του υφυπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γεράσιμου Θωμά, καθώς το Κολλέγιο των Επιτρόπων τον επέλεξε για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης.

Σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρει:

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Κράνης, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε την παραίτησή του από τα καθήκοντά του.

Οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον Πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο Πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της Κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

Η επιστολή παραίτησης
Στην επιστολή του μιλά για άψογη συνεργασία που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, αν και οι φήμες έλεγαν ότι ποτέ δεν είχαν καταφέρει να βρουν κοινό βηματισμό.

Ο ίδιος στην επιστολή του τονίζει ότι δεν του επιτρέπουν οι επιστημονικές υποχρεώσεις του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του υπουργείου

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του στον πρωθυπουργό:

Δεν υπάρχουν σχόλια: