Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Απόπειρα δολοφονίας Στέφανου Χίου: Τα στοιχεία της ΕΛΑΣ στην αναζήτηση του «σχιστομάτη» δράστη (βίντεο)


Συγκλονίζει το βίντεο που κυκλοφόρησε και παρουσιάζει τη στιγμή της απόπειρας δολοφονίας του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου έξω από το σπίτι του τα ξημερώματα Δευτέρας. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης απόπειρας δολοφονίας κατά του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές και μάλιστα υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες και ηχογραφημένες συνομιλίες με ανθρώπους που τον απειλούσαν και οι οποίες εξετάζονται από την αστυνομία.

Ο Στέφανος Χίος θεωρεί ότι η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του έχει να κάνει με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας του, ενώ όπως είπε στους αστυνομικούς έπαιρνε και ο ίδιος μέτρα, ενοικιάζοντας αυτοκίνητα για να μη μετακινείται με το ίδιο όχημα.

Από εκεί και πέρα, οι αρχές εξετάζουν και υλικό (4 βίντεο και 30 φωτογραφίες), που είχε στη διάθεσή του ο ιστότοπος «Μακελειό», και το οποίο φέρεται να καταγράφει τον δράστη της επίθεσης. Ο άνδρας που είχε στήσει καρτέρι στον δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια ήταν, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, χαμηλού αναστήματος και με σχιστά μάτια.

Θυμίζεται πως ο Στέφανος Χίος παραμένει στο νοσοκομείο ΚΑΤ σε δωμάτιο της θωρακοχειρουργικής κλινικής φρουρούμενος, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, ενώ από τα πρώτα πράγματα που ζήτησε να του φέρουν ήταν ο φορητός υπολογιστής του.

Το συγκλονιστικό βίντεο της στιγμής απόπειρας δολοφονίας του δημοσιογράφου

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Στέφανου Χίου ξημερώματα Δευτέρας έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Όπως φαίνεται στις εικόνες, μόλις ο δημοσιογράφος ακινητοποιεί το αυτοκίνητό του ο κουκουλοφόρος τον πυροβολεί εξ επαφής. Το όπλο μπλοκάρει έχοντας τραυματίσει σε δυο σημεία το Στέφανο Χίο.

Ο δημοσιογράφος ανοίγει την πόρτα και ο δράστης τρέχει να φύγει.

Η επίθεση στον Στέφανο Χίο


Καρέ-καρέ όσα έγιναν τη στιγμή της επίθεσης

Ώρα 02:47’:40’’ πρώτες πρωινές ώρες. Ο Στέφανος Χίος πλησιάζει αργά με το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του. Ακινητοποιεί το αυτοκίνητο για λίγα δευτερόλεπτα και ελέγχει τον χώρο.

02:48’:00’’ Ο Στέφανος Χίος κινείται αργά με το αυτοκίνητο.

02:48’:10’’ Κόβει και πάλι ταχύτητα, κατεβάζει τα τζάμια από τις πόρτες του αυτοκινήτου και ανάβει φακό, για να ελέγξει τα σκοτεινά σημεία περιμετρικά του σπιτιού του.

02:48’:15’’ Ο φακός περιστρέφεται στα αριστερά και πίσω από το αυτοκίνητό του, όταν αντιλαμβάνεται τον μασκοφόρο να πλησιάζει τρέχοντας προς την πλευρά του οδηγού. Προσπαθεί να διαφύγει βάζοντας και πάλι μπροστά το αυτοκίνητο.

02:48’:21’’Ο Στέφανος Χίος ακινητοποιεί το όχημά του. Ο εκτελεστής στέκεται μπροστά στο παράθυρο του οδηγού. Αρχίζει να πυροβολεί εξ΄ επαφής τον Στέφανο Χίο σημαδεύοντας στο κεφάλι και την καρδιά.

02:48’:25’’ Μπλοκάρει το όπλο του εκτελεστή. Ο Στέφανος Χίος έχει δεχθεί ήδη δύο σφαίρες, των 9mm στο λαιμό και στα πλευρά.

02:48’:26’’ Ο Στέφανος Χίος ανοίγει την πόρτα,ενώ ο εκτελεστής τρέχει να διαφύγει προς την πλευρά που τον περιμένει ο συνεργός του.

02:48’:42’’ Ο Στέφανος Χίος αιμόφυρτος αποβιβάζεται από το όχημά του προκειμένου να κυνηγήσει τον δράστη.

02:48’:52’’ Επιβιβάζεται ξανά με δυσκολία στο όχημά του, βάζει μπρος και κατευθύνεται προς το πλησιέστερο νοσοκομείο (Σισμανόγλειο) για παροχή ιατρικής φροντίδας.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom