Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Μητσοτάκης στη Βουλή: Μέσα στο 2020 εφάπαξ τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά... (βίντεο)

Κάποιος πρέπει να πει στον πρωθυπουργό ότι οι συντάξεις δεν είναι παροχές,αλλά χρήματα των συνταξιούχων βγαλμένα με ιδρώτα και αίμα... Συνεπώς ούτε και τα αναδρομικά από τις περικοπές, που οι πολιτικάντηδες έκαναν αυθαίρετα όποτε ή χώρα είχε ανάγκη,αλλά αυτοί δεν είχαν τα κάκαλα να τα κόψουν από αλλού, είναι παροχές ή κάποια ενίσχυση όπως είπε στη Βουλή... Ετσι για να ξέρουμε γιατί μιλάμε... Δεν μας κάνετε ούτε χάρη,ούτε δώρο, μας κλέψατε με το έτσι θέλω και μας χρωστάτε.-
Ζείδωρον
Μέσα στο 2020 θα καταβληθούν και μάλιστα εφάπαξ τα αναδρομικά των συνταξιούχων, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, είπε από το βήμα της
Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

«Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, προσδιορίζοντας στα 1,4 δισ.ευρώ το ποσό που αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, δικαίωμα που επεκτείνεται και στον δημόσιο τομέα με λίγο παραπάνω από 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δικαιούχους.

«Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι η συγκεκριμένη δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου», είπε ο κ.Μητσοτάκης και τόνισε: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για ικανοποίηση πρόσθετων αιτημάτων. Η Πολιτεία οφείλει να κρατά δημοσιονομικές ισορροπίες και να κρατάει εφεδρείες. Ενδεχομένως να υπάρχουν αιτιάσεις, παροτρύνσεις να αυξηθεί το ποσό ώστε να καλυφθούν δώρα, επικουρικές συντάξεις.

Να πω στους συνταξιούχους ότι η ενίσχυση με ένα εφάπαξ πόσο αποτελεί πολιτική επιλογή. Αυτή η απόφαση να εκτιμηθεί. Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων παροχών. Οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν άδικο για τους ανέργους, για τους εργαζόμενους, για τις επόμενες γενιές, για το σύνολο της κοινωνίας που αντιμετωπίζει με επιτυχία τόσες αλλεπάλληλες προκλήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε τι είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom