Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020

Κουτσούμπας: Η κυβερνητική ρύθμιση για τους συνταξιούχους συνιστά κλοπή μέσα από το πορτοφόλι τους


Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης για τη ρύθμιση σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, στρέφει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για “κλοπή” και την ευθύνη έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κυβερνητική ρύθμιση για τους συνταξιούχους συνιστά κλοπή μέσα από το πορτοφόλι τους και την ευθύνη για αυτή την κλοπή ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ουσιαστικά η κυβέρνηση με το ‘έτσι θέλω’ δίνει μόνο 900 εκατομμύρια από τα 3,9 δισ. που εκδίκασε το ΣτΕ, κόβοντας τα ποσά που προέρχονται από τον σφαγιασμό των επικουρικών συντάξεων και των δώρων. Κι αυτό έχει το θράσος να το εμφανίζει ως μεγάλη επιτυχία”, τονίζει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κουτσούμπας, “τα ποσά που εκδικάστηκαν αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος από τις τεράστιες απώλειες των συνταξιούχων και τολμούν να ‘βάλουν χέρι’ ακόμα και σ’ αυτά!”.

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, σημειώνει πως “οι συνταξιούχοι και συνολικά οι ασφαλισμένοι δεν πρέπει να αποδεχτούν την κλοπή της σκληρής δουλειάς και των εισφορών τους. Δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί στη συνείδησή τους η καταλήστευση που έχουν υποστεί από τις κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται να δυναμώσουν τον αγώνα τους για όσα έχουν πληρώσει και τους αφαιρούν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: