Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Μεσολόγγι: Επιχειρηματίας και ο πατέρας ανήλικης καταδικάστηκαν για ασέλγεια και μαστροπεία και... αφέθηκαν ελεύθεροι!


Με ομόφωνες αποφάσεις του,χθες αργά το απόγευμα,το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Μεσολογγίου (ΜΟΔ), επέβαλε ποινές φυλάκισης στον πατέρα της ανήλικης και τον επιχειρηματία από το Αγρίνιο, που
κατηγορούνταν αντίστοιχα για μαστροπεία και ασέλγεια σε βάρος της 16χρονης πέρυσι στο Αγρίνιο.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πέρυσι τον Ιούλιο, μετά από καταγγελία γυναίκας και γειτόνισσας του επαγγελματία, είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, όταν από τα στοιχεία προέκυψε η άμεση εμπλοκή του πατέρα.

Στο χθεσινό πολύωρο δικαστήριο, οι περισσότεροι μάρτυρες πάντως, όπως μεταδίδει το aixmi-news.gr υπέπεσαν σε αντιφάσεις στα όσα κατέθεσαν σε σχέση με τα όσα είχαν καταθέσει πριν από έναν περίπου χρόνο στην Ασφάλεια Αγρινίου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, του 53χρονου πατέρα της ανήλικης, αλλά και του 57χρονου επιχειρηματία, δικηγόροι κ. Φατούρος και Βαμβακάς ο καθένας από την πλευρά του, υποστήριξαν ότι η καταγγελία της γυναίκας έγινε για λόγους εκδίκησης, επειδή ο επιχειρηματίας βοηθούσε οικονομικά πολύ κόσμο μεταξύ των οποίων και την ίδια την καταγγέλλουσα, αλλά και την οικογένεια της ανήλικης, που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Όμως επειδή η καταγγέλλουσα αισθάνθηκε ως απειλή την άλλη οικογένεια, φοβούμενη μην σταματήσει ο επιχειρηματίας να την βοηθά, έκανε όλη αυτή την διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά ο πατέρας δεν απάντησε σε καίρια ερωτήματα της προέδρου της Έδρας, ένα εκ των οποίων ήταν γιατί συνόδευε ο ίδιος την κόρη του στο κατάστημα του δευτέρου κατηγορουμένου όταν πήγαινε να πάρει τα προϊόντα και τα χρήματα που ήθελε να προσφέρει στην οικογένεια και μάλιστα περίμενε το κορίτσι έξω από το κατάστημα, τη στιγμή μάλιστα που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι και βαδίζει με δυσκολία.

Να σημειωθεί πως το δικαστήριο , σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, επέβαλε ομόφωνα καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος των δυο κατηγορουμένων, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Στον πατέρα της ανήλικης, που είναι γεννημένη το 2004, επιβλήθηκε για την μαστροπεία ποινή δεκαετούς πρόσκαιρης κάθειρξης με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που έχει, ενώ στον επιχειρηματία επιβλήθηκε ποινή τετραετούς φυλάκισης με αναστολή, για ασέλγεια σε ανήλικο άνω των 14 ετών.Η συγκεκριμένη κατηγορία, έχει πλέον μεταβληθεί σε πλημμέλημα.

από https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: