Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Κορονοϊός: Απλώνεται επικίνδυνα στη χώρα! - Τα πρώτα κρούσματα σε Πάρο και Γρεβενά - Κλινικές δοκιμές εμβολίου (βίντεο)


Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα, στην καρδιά του καλοκαιριού. Προβληματίζουν τα νέα κρούσματα. Φουντώνουν οι συζητήσεις για το εμβόλιο…

Τα κρούσματα κορoνοϊού πολλαπλασιάζονται τη στιγμή που αίρονται οι περιορισμοί και τα μέτρα προστασίας.

Το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Πάρο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (14/7) το Κέντρο Υγείας του νησιού

Πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στην Πάρο.

Σύμφωνα με τον parianostypos.gr/ σε 14ημερη καραντίνα έχει τεθεί η γυναίκα που αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί της Πάρου και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η γυναίκα ηλικίας περίπου 75 ετών, είναι παριανής καταγωγής, διέμενε στην Αθήνα και είχε πρόσφατα μεταβεί στην Πάρο. Διέμενε στην Παροικία όπου διαθέτει οικία και όταν υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό στο Κέντρο Υγείας ήταν σχεδόν ασυμπτωματική.

Σήμερα πραγματοποιείται έλεγχος για πιθανή μόλυνση από τον ιό σε υγειονομικούς, γιατρούς και νοσηλευτές, που ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Συνεχίζεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της γυναίκας και οι άνθρωποι του συγγενικού και κοινωνικού της κύκλου έχουν τεθει και αυτοί σε καραντίνα.

Τα δύο πρώτα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν και στο Νοσοκομείο Γρεβενών

Πρόκειται για μια γυναίκα και έναν άντρα 74 και 73 χρόνων. Η μεν γυναίκα έκανε εισαγωγή, ο δε άνδρας είναι σε κατ’ οίκον νοσηλεία. Είναι μόνιμοι κάτοικοι Γρεβενών χωρίς σχέση μεταξύ τους και από αύριο ξεκινάει η ιχνηλάτηση για να βρεθούν όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας, οι νεκροί ανέρχονται συνολικά στους 193. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (76.9% άνδρες).

Ο “χάρτης” των τελευταίων κρουσμάτων
Αναλυτικά, τα 58 νέα κρούσματα καταγράφηκαν ως εξής:

– 28 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

– 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

– 8 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,

– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Στην τελική φάση οι δοκιμές εμβολίων
Στις 27 Ιουλίου θα μπει στο τελικό στάδιο δοκιμών το εμβόλιο γνωστής εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις δοκιμές αναμένεται να συμμετέχουν 30.000 άνθρωποι, με τους μισούς να λαμβάνουν δόση 100 mgr του εμβολίου και τους υπόλοιπους ένα placebo.

Click4more: Ξεκινούν οι πρώτες κλινικές δοκιμές για εμβόλιο για τον κορονοϊό! “Ίσως να μην είναι και τόσο ασφαλές”

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το συγκεκριμένο εμβόλιο δημιουργεί τον κατάλληλο αριθμό αντισωμάτων εναντίον του SARS-COV-2.

Την ίδια ώρα, στη Ρωσία ελπίζουν ότι θα καταφέρουν μέχρι το τέλος Αυγούστου να βάλουν και αυτοί σε δοκιμές ένα εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού, ενώ σε διαδικασία fast track δοκιμών αναμένεται να μπουν δύο ακόμα έρευνες, σε ΗΠΑ και Γερμανία, έπειτα από τις σχετικές εγκρίσεις από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.


https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom