Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Μαρτυρίες «φωτιά» για δεύτερη γυναίκα - Σχεδίαζε και άλλες επιθέσεις κατά «αντίζηλων»; (βίντεο)

«Θα βγουν και άλλα στοιχεία που θα εξηγούν την ενέργεια», αποκαλύπτει ο δικηγόρος του 40χρονου

Νέα εντυπωσιακά στοιχεία για τις μεθοδεύσεις της 35χρονης κατηγορουμένης που εντάχθηκαν στην δικογραφία. Πιθανόν ερευνούσε μέσω πομπών αν συναντούσε τον 40χρονο.



Για έναν χρόνο η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα, παρακολουθούσε με πομπό που είχε βάλει στο αυτοκίνητο της 34χρονης Ιωάννας τις κινήσεις της άτυχης λογίστριας.

Η 35χρονη μάλιστα πήγαινε τακτικά στα διάφορα σημεία που ήταν το ΙΧ της 34χρονης -σύμφωνα με καταγραφή του στίγματος στο κινητό της από ειδική εφαρμογή- και της αφαιρούσε τον πομπό για να τον επαναφορτίσει και να τον επανατοποθετήσει αργότερα.

Σημειώνεται ότι οι πομποί αυτοί, σύμφωνα με τεχνικούς, αποφορτίζονται κάθε 15-20 μέρες. Με πιθανό κύριο μέλημα όχι μόνο να προετοιμάσει καλύτερα την επίθεση εναντίον της,αλλά και να διαπιστώσει αν η Ιωάννα συναντούσε τον 40χρονο που η ίδια επεδίωκε μόνιμη σχέση μαζί του.

Τα δεδομένα από την ηλεκτρονική αυτή παρακολούθηση έχουν ενταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ στη δικογραφία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αναφορές αστυνομικών τέτοιου είδους πομποί πωλούνται σε κατάστημα ηλεκτρονικών έναντι 50-70 ευρώ κι έχει διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιούνται πολλές φορές από ιδιώτες στα πλαίσια αντιδικιών και διενέξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κώστα Στάμου, κάποιοι άνθρωποι στη γειτονιά του Μοσχάτου, όπου διέμενε η 34χρονη Ιωάννα, αναφέρουν ότι είδαν πέρα από την κατηγορούμενη, μία ακόμα γυναίκα στο σημείο, στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Θερμοπυλών.

Το τραγικό αυτό σκηνικό οι κάτοικοι της περιοχής, το έβλεπαν να εκτυλίσσεται από τον περασμένο Γενάρη, αλλά εν τέλει σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, η κατηγορούμενη σχεδιάζει την δράση της, από τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη στο «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ», από την ανάλυση του GPS, που έβαλε η δράστις στο αυτοκίνητο του θύματος, δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση προσέγγιση της Ιωάννας, στο σπίτι του 40χρονου άνδρα που παρουσιάζεται ως το μήλον της έριδος.

Αυτό που εξετάζει η αστυνομία, είναι το γιατί επέλεξε να επιτεθεί στην Ιωάννα στην Καλλιθέα στο πολύβουο σημείο, του γραφείου της, και καταλήγει ότι επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο, γιατί δεν μπορούσε να μπει στο σπίτι της, αφού η κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας κλειδωνόταν.

Ισως η 35χρονη σχεδίαζε και άλλες επιθέσεις κατά «αντίζηλων»

«Δουλειά να προσέξω, φίδι και θάνατο να προσέξω με μια κάτω των 30. Είναι πιστός θα μου πει. Κάτι ευχάριστο. Εχει φίδι στην δουλειά του. Πρόσωπο πρόβλημα στο νοσοκομείο ή μπορεί να πάμε ταξίδι να το προτείνει»

Το ενδεχόμενο η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα να σχεδίαζε κι άλλες εγκληματικές επιθέσεις με τον ίδιο τρόπο εναντίον κι άλλων γυναικών που θεωρούσε «εχθρούς» σε σχεση με τον 40χρονο από το Αίγιο, εξετάζεται λοιπόν, με βάση κι ορισμένα στοιχεία από το κινητό της, την προεργασία που είχε πραγματοποιήσει και το προαναφερόμενο σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι της.

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις της κατηγορούμενης εικάζεται ότι είναι από χαρτομαντεία, όμως σε κάθε περίπτωση υποδηλώνουν την εμμονή της με τον 40χρονο άνδρα.

Είχε κρατήσει την περούκα και την τηλεκάρτα για να κάνει και άλλη επίθεση με βιτριόλι;
Σε ένα από τα σημειώματα η 35χρονη γράφει ερμηνεύοντας προφανώς όσα της είχε πει αυτός που της έριξε τα χαρτιά: «Θα τσακωθώ με μια γυναίκα μελαχρινή».

Σύμφωνα με το vima.gr οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι η 35χρονη κράτησε την περούκα και την τηλεκάρτα στο σπίτι της προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει σε νέα επίθεση με τον ίδιο τρόπο και την ίδια μεταμφίεση.

«Θα βγουν και άλλα στοιχεία που θα εξηγούν την ενέργεια», αποκαλύπτει ο δικηγόρος του 40χρονου


Στην επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα αναφέρθηκε ο δικηγόρος του 40χρονου επιχειρηματία που αποτέλεσε την «αιτία» για αυτή την καταδικαστέα ενέργεια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο Δημήτρης Γκαβέρας ήταν κατηγορηματικός σχετικά με τις θέσεις του εντολέα του. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι δεν έχει κάποια σχέση με την 34χρονη Ιωάννα, ενώ αναφορικά στην 35χρονη φερόμενη ως δράστις της επίθεσης, ο 40χρονος άνδρας διατηρούσε μαζί της μια περιστασιακή σχέση.

Ο δικηγόρος του, συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Ο εντολέας μου είναι σε μια κατάσταση σοκ. Ολόκληρη η χώρα ασχολείται με αυτό το θέμα. Ο ίδιος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι είναι το μήλον της έριδος σε αυτή την υπόθεση»

«Το άσχημο για μας είναι ότι η δική του κατάσταση έχει περάσει σε όλα τα media, σαν δήλωση. Η κατάθεσή του ήταν ειλικρινέστατη και ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία σχέση με την Ιωάννα, ενώ περιέγραψε και τη σχέση του με την φερόμενη ως δράστη, με την οποία είχαν μια περιστασιακή σχέση που δεν μπορεί να μεταφραστεί ως δεσμός»

«Στο μυαλό του δεν ήταν σχέση. Ο κόσμος και ο κοινωνικός του περίγυρος έχει αρχίσει να αναγνωρίζει ποιος είναι και θεωρούν όλοι ότι έχει κάποια συμμετοχή»

Ερωτηθείς για το αν ο πελάτης του, είχε διαπιστώσει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά της 35χρονης, ο κ. Γκαβέρας τόνισε: «Δεν είχε δει κάτι στην προσωπικότητά της που να τον προβληματίσει. Ήταν μια σχέση περιοδική. Όταν ξέσπασε η ιστορία, δυσκολεύτηκε να συνδέσει τα γεγονότα.

Από όσο έχω μιλήσει μαζί του, ήταν μια περιστασιακή σχέση. Και με το θύμα δεν είχε καμία σχέση. Μια επικοινωνία στο messenger και τίποτα παραπάνω»

Όσον αφορά την Ιωάννα και την σχέση του μαζί της, ο δικηγόρος του ξεκαθάρισε ότι η επικοινωνία τους ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

«Η επικοινωνία ήταν πολύ αραιή, ως ανύπαρκτη. Όσον αφορά στο θύμα, δεν έχει καν το τηλέφωνό της».

Ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι με το πέρας της ανάκρισης θα βγουν κι άλλα στοιχεία στην επιφάνεια που θα «απαλλάξουν» τον 40χρονο από την υπόθεση.

«Θα αποδειχθεί ότι ο εντολέας μου δεν είναι το τρίτο πρόσωπο»

«Αν περατωθεί η ανακριτική διαδικασία, θα βγουν κι άλλα στοιχεία στην επιφάνεια. Τα οποία θα εξηγούν αυτή την ενέργεια. Η δική μου εκτίμηση, είναι ότι μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί ότι ο εντολέας μου δεν είναι το τρίτο πρόσωπο και κακώς έχει περάσει όλη αυτή την έκθεση στα media.

Ο ίδιος είναι σοκαρισμένος, είναι ράκος. Δεν μπορεί να συνδέσει τα γεγονότα. Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν είναι αυτός η αιτία. Δυσκολεύεται να πιστέψει ότι μια τόσο επιφανειακή σχέση έφερε αυτό το αποτέλεσμα»

Ο κ. Γκαβέρας ανέφερε ότι ο εντολέας του δεν έχει επικοινωνήσει με την Ιωάννα, καθώς τελεί σε κατάσταση σοκ και δεν είναι σε θέση.

Ενώ σχετικά με τον τρόπο που έχουν χειριστεί κάποια Μέσα την εμπλοκή του στην υπόθεση, υπογράμμισε ότι: «Έχουμε παραβίαση αρχής μυστικότητας της ανάκρισης. Εμείς αναφορικά με το κομμάτι αυτό, δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι, θα κινηθούμε νομικά».
https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom