Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (φωτο)


Σε εξέλιξη αυτή την ώρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και φοιτητές, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται στη Βουλή,
προβάλλοντας παράλληλα τα αιτήματα για κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης, για εξασφάλιση όλων των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ στο συλλαλητήριο συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ, ΣΟ ΑΣΠΑΙΤΕ. ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ.

Αυτήν την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία προς τη Βουλή.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί στην κινητοποίηση στα Προπύλαια.





«I can’t breathe» φώναξαν οι μαθητές
Νωρίτερα οι μαθητές σχολείων της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, όπου αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, τις επιπτώσεις στα δικαιώματά τους, αλλά και τους αγώνες που αναπτύχθηκαν και θα συνεχιστούν.

Παράλληλα, έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στους συμμαθητές τους που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ, μαζί με όλο τον λαό, σχηματίζοντας με τις σχολικές τους τσάντες τις λέξεις «I cant’ breathe» (δεν μπορώ να αναπνεύσω), ενώ διαβάστηκε και μήνυμα αλληλεγγύης.











https://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom