Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Βρετανία: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από επιθέσεις με μαχαίρι (φωτο & βίντεο)


Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 23:30 το Σάββατο στη βρετανική αστυνομία, όταν σύμφωνα με την Daily Telegraph τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, έπειτα από επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στην πόλη Ρέντινγκ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή που βρίσκεται το πάρκο Φόρμπιουρι Γκάρντενς. Λίγο μετά τις 23:50 ώρα Ελλάδος και η αστυνομία του Thames Valley επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός ατόμου, ως υπόπτου για την επίθεση.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αρκετοί άνθρωποι δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ρέντινγκ της νότιας Αγγλίας, και η αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή και ερευνά αναφορές για το περιστατικό.

Το Sky News μετέδωσε ότι οι επιθέσεις με μαχαίρι σημειώθηκαν στο σημείο όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική διαδήλωση του κινήματος BLACK LIVES MATTER. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό.
Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει τραυματιοφορείς να σπεύδουν στο σημείο και τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να αιμορραγούν και να βρίσκονται στο έδαφος, σε ένα πάρκο. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει το βίντεο ανεξάρτητα.
Ο επικεφαλής του δήμου του Ρέντινγκ καλεί τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο αυτό, όπου η αστυνομία αντιμετωπίζει ένα "σοβαρό περιστατικό".

Η περιοχή του Φόρμπιουρι Γκάρντενς είναι το σημείο όπου τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούνται φιλειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας του κινήματος «Black Lives Matter», αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως το περιστατικό συνδέεται με τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ έγραψε στο twitter: «Ανησυχώ βαθύτατα με τις αναφορές που ακούω σχετικά με το περιστατικό στο Ρέντινγκ. Οι σκέψεις μου είναι μαζί με όλους όσοι εμπλέκονται, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας και των σωστικών συνεργείων που βρίσκονται εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom