Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ξάνθη με τη νέα έξαρση της πανδημίας


29 από τα 97 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ, αφορούν στην περιοχή της Ξάνθης όπου έγιναν οργανωμένοι μαζικοί έλεγχοι την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Πρόκειται για την περιοχή που προβληματίζει περισσότερο από τις νέες εστίες της πανδημίας γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη. Ειδικότερα ο ορεινός Δήμος Μύκης, όπου είχε επιβληθεί η πρώτη ολική καραντίνα, στον οικισμό Εχίνου ενώ επιπλέον περιορισμοί υπήρχαν σε δύο Δήμους.

Μετά την κινητοποίησε που υπήρξε, συλλέχθηκαν 3.300 δείγματα συνολικά στο Νομό. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του tvxs.gr , τα 29 νέα κρούσματα αναλύονται ως εξής:
  • 22 κρούσματα στο Δήμο Μύκης σε σύνολο 600 δειγμάτων
  • 5 κρούσματα στο Δήμο Τοπείρου σε σύνολο 100 δειγμάτων
  • 2 κρούσματα στο Δήμο Ξάνθης σε σύνολο 2.500 δειγμάτων
  • κανένα κρούσμα στο Δήμο Αβδήρων σε σύνολο 85 δειγμάτων
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πράγματι υπάρχει νέα εστία έξαρσης τουλάχιστον στο Δήμο Μύκης, ίσως και μεγαλύτερη από την περίοδο που είχε επιβληθεί καραντίνα. Παράλληλα, επιβεβαιώνουν απόλυτα το ρεπορτάζ του tvxs.gr εδώ και αρκετές μέρες για το συγκεκριμένο πρόβλημα, που είχε επιχειρηθεί να αμφισβητηθεί.

Πιθανό σενάριο τα τεστ "πόρτα-πόρτα"

Παράλληλα, από πολλές πλευρές έχει επισημανθεί ότι λόγω της στοχοποίησης που προκαλείται στις μικρές κοινωνίες και της οικονομικής ζημιάς, υπήρξαν υπόνοιες ότι οι κάτοικοι επιχείρησαν να "σαμποτάρουν" τα μαζικά τεστ, αποτρέποντας όσους ανήκαν σε ομάδες "υψηλού κινδύνου". Είναι μια περιοχή που συγκεντρώνει μετανάστες από τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, φοιτητές από την Τουρκία και κάποιους πολύ πυκνοκατοικημένους οικισμούς.

Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, εξετάζουν πλέον όλα τα σενάρια, ανάμεσα στα οποία και τοπικά lockdown. Είναι όμως αρκετά πιθανό να επιλεγεί η συνέχιση της δειγματοληψίας στους οικισμούς εγάλης έξαρσης, αυτή τη φορά όχι σε εθελοντική βάση αλλά με τεστ "πόρτα-πόρτα" και ιχνηλάτηση των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι η πρώτη που προβληματίζει τις αρχές τόσο σοβαρά μετά την άρση των περιορισμών.

https://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom