Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Αγρίνιο: Πέθανε ο Βασίλης Αντωνόπουλος, παιδίατρος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης


Βαρύ το πένθος στο Αγρίνιο από την απώλεια του παιδιάτρου και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Αντωνόπουλου, ο οποίος έχασε σήμερα (23/6/20) το μεσημέρι την μάχη με την επάρατο νόσο σε ηλικία 68 ετών.

Ο Βασίλης Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1952 στη Μυρτιά Τριχωνίδας από αγρότες γονείς. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μεγάλη παράδοση και προσφορά στα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έμαθε τα πρώτα γράμματα στη Μυρτιά και έζησε τα γυμνασιακά του χρόνια στο Θέρμο. Όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του επιδόθηκε στις σπουδές και το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ως Αγροτικός γιατρός υπηρέτησε στη Μακρυνεία Μεσολογγίου.

Την ειδικότητα του Παιδιάτρου έλαβε το 1985 από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και έκτοτε ασκεί την επιστήμη του στο Αγρίνιο προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Η πολιτική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια. Το 1990 εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας Μυρτιάς για να επανεκλεγεί το 1994.

Το 1996 εκλέγεται Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής της 8ης Εδαφικής Περιφέρειας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου για 5 χρόνια, όπου εργάστηκε για την ανέγερση Νέου Νοσοκομείου, αλλά και για την αναβάθμιση του υπάρχοντος, αφού επί των ημερών του τέθηκαν σε λειτουργία νέες πτέρυγες, ανακαινίστηκαν οι παλιές και αναβαθμίστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το 1998 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου. Το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό όπου συγκέντρωσε 18420 σταυρούς προτήμησης. Επίσης το 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ λαμβάνοντας τη θέση του πρώτου επιλαχόντος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, συγκεντρώνοντας 24500 σταυρούς προτίμησης

Το 2010 - 2014 διατέλεσε αντινομάρχης Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας. To 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ και το 2019 με το Κίνημα Αλλαγής.

Δραστηριοποιήθηκε επίσης στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παναιτωλικού διατελώντας πρόεδρος το 2003.

Την Πέμπτη στην Αγία Τριάδα το τελευταίο αντίο

Την Πέμπτη στην Αγία Τριάδα Αγρινίου θα πουν το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Αντωνόπουλου συγγενείς και φίλοι. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 11.00 το πρωί,ενώ η ταφή θα γίνει στην γενέτηρά του την Μυρτιά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Απόστολου Κατσιφάρα
Σήμερα, χάσαμε ένα φίλο, ένα συναγωνιστή στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση, έναν ΑΝΘΡΩΠΟ, το Βασίλη Αντωνόπουλο, τον Ιατρό από τη Μυρτιά Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας

Χάσαμε ένα εκλεκτό και ιδρυτικό μέλος της παράταξης μας που διετέλεσε ο πρώτος αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας. Ένας άνθρωπος πράος, ευγενής και βαθιά δημοκράτης.

Η απώλεια είναι μεγάλη για όλους εμάς.

Καλό ταξίδι φίλε.
Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου 

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Βασίλη Αντωνόπουλου, ενός ανθρώπου που τον διέκρινε ένα αδιάλειπτο πάθος για τα κοινά και τη συλλογική δράση.

Ένα πάθος που ήταν συνυφασμένο με την ίδια του τη ζωή.Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα

Αποχαιρετώ με οδύνη τον άνθρωπο της προσφοράς, τον συμπολίτη, τον επιστήμονα, τον πολιτικό, τον φίλο Βασίλη Αντωνόπουλο.

Στην ζωή του υπήρξε ευπρεπής, ανιδιοτελής γιατρός και πολιτικός του ήθους και της αρετής.

Ξεκίνησε από την Μυρτιά Θέρμου ως Πρόεδρος της Κοινότητας και λάμπρυνε όσες θέσεις κατέλαβε με την αρχοντιά του, την καλοσύνη του και την αγωνιστικότητα του.

Ως Θέρμιος στήριξε την κοινωνία με τη βοήθεια του σε πολλές οικογένειες και ως γιατρός αγκάλιασε τόσο την τοπική μας κοινωνία όσο και ολόκληρη της Αιτωλοακαρνανία.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom