Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Κομισιόν: Χαμηλού επιπέδου απειλή για τους εργαζόμενους ο κορωνοϊός!!! Ποιος δουλεύει ποιόν τελικά;


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα - έπειτα από διαβούλευση με επιστήμονες και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας - να κατατάξει τον νέο κορωνοϊό ως απειλή χαμηλού επιπέδου για τους εργαζομένους.

Αυτή η απόφαση θα επιτρέψει στους εργοδότες στην ΕΕ να εφαρμόζουν λιγότερο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας απ' ό,τι θα έπρεπε να εφαρμόσουν αν ο ιός θεωρούνταν απειλή υψηλού επιπέδου.

Η απόφαση μπορεί να έχει ευρείες οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις καθώς μπορεί να έχει αντίκτυπο στα κόστη των εταιρειών για την πλήρη επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Βάσει των κανόνων της ΕΕ, ο νέος κορωνοϊός ταξινομήθηκε ως κίνδυνος επιπέδου 3 σε έναν κατάλογο με τέσσερα επίπεδα, στον οποίο το επίπεδο 4 είναι το ανώτερο.

Ενας ιός επιπέδου 3 «μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ανθρώπινη ασθένεια και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζομένους· μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο διάδοσης στην κοινότητα, όμως συνήθως υπάρχει διαθέσιμη αποτελεσματική προφύλαξη ή θεραπεία».

Οι βιολογικοί παράγοντες επιπέδου 4 είναι αντιθέτως αυτοί που δημιουργούν «υψηλό κίνδυνο» μόλυνσης και για τους οποίους δεν υπάρχουν διαθέσιμες προφυλάξεις ούτε θεραπεία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ποιος δουλεύει ποιόν τελικά;
 Ενώ επί δυόμισι μήνες μας τρέλαναν με προφυλάξεις,απανωτά μέτρα και  lockdown και χωρίς να υπάρχει φάρμακο ή εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας (έτσι μας έλεγαν μέχρι χθες) και αφού έβαλαν σε καραντίνα όλη την Ευρώπη κι εκατομμύρια εργαζόμενοι βρέθηκαν ή θα βρεθούν στην ανεργία και την ανέχεια οι Βρυξέλλες αποφάσισαν ξαφνικά ότι ο κορωνοϊός είναι χαμηλού επίπεδου απειλή για τους εργαζομένους!!!!

Μας δούλευαν,μας δουλεύουν ή απλά προστατεύουν τα πορτοφόλια των μεγάλων επιχειρηματιών ώστε να μην αναγκαστούν να πληρώσουν τα απαραίτητα για την προστασία των εργαζομένων κι όποιον πάρει ο χάρος;

Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom